​Ciolacu: “Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern din ultimii 30 de ani; avem o propunere de premier, nu e membru PSD

0
197

PSD a depus luni moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban, “cel mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”, a anunțat liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Pentru a trece moțiunea sunt necesare 233 de voturi, iar Ciolacu susține că PSD va negocia cu “toate forțele responsabile” și că “e cazul ca USR să ne demonstreze dacă e la putere sau în opoziţie”.

Conferință de presă susținută de președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu la Parlament

Publicată de Partidul Social Democrat pe Luni, 17 august 2020

“Azi am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România (…) Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei (…). Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor. Guvernarea PNL poate fi rezumată la o singură propoziţie – «Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor». Acesta este şi titlul moţiunii de cenzură (…) Aici în Parlament vom pune stop jafului și incompetenței acestui guvern“, a declarat Ciolacu luni seară, susținând că “este un act patriotic să votezi moțiunea”.

Pentru a trece moțiunea – intitulată “Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată” – sunt necesare 233 de voturi. Documentul este semnat de 205 parlamentari, însă Ciolacu susține că PSD va negocia cu “toate forțele responsabile”: “Cred că și celelalte forțe vor fi responsabile și vor vota moțiunea”.
El a spus, răspunzând unei întrebări, că PSD va negocia “cu absolut toate forțele politice”, mai putin cu PNL și PMP, aflate la guvernare: “Ecazul ca USR să ne demonstreze dacă e la putere sau în opoziţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.