Bloc de patru etaje pe strada Cuza Vodă. Beneficiarul se ascude după regulamentul GDPR

0
2633

Primăria municipiului Constanța a emis, în cursul zilei de joi, 3 iunie a.c., Certificat de Urbanism în vederea edificării unui imobil de patru etaje ce va avea funcțiunea de locuințe colective, pe strada Cuza Vodă, în centrul orașului.

Concret, vorbim despre actul de Urbanism cu numărul 1745 ce privește construirea unui imobil cu regim de înălțime de S+P+4 Etaje, locuințe colective, amenajare incintă, împrejmuire teren și organizare de șantier. În prezent pe acest amplasament se află o locuință.

Precizăm că, în trecut, în acest imobil a funcționat sediul Agenției Teritoriale a Taberelor și Turismului Școlar ( ATTTS) din cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Constanța. Ulterior a fost predat foștilor proprietari, după cum reiese din decizia instanței din 2007: ”În urma Sentinței civile nr. 762/24.05.2007, prin Ordinul nr. 1156/09.10.2006 se restituie în natură imobilul situat în localitatea Constanța, strada Cuza Vodă nr. 39, județul Constanța, compus din teren în suprafață de 730 mp și construcție. Prin Protocolul de predare-primire nr. 1904/24.09.2007 Autoritatea Națională pentru Tineret prin Direcția Județeană pentru Tineret Constanța predă foștilor proprietari imobilul compus din teren în suprafață de 730 mp din acte și 736 mp din măsurători și construcție situat în localitatea Constanța, strada Cuza Vodă nr. 39, județul Constanța”.

Revenind, în anul 2018 consilierii locali municipali au votat pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru perimetrul delimitat de strada Cuza Vodă, bulevardul Ferdinand și strada Ștefan Mihăileanu, iar în acel PUZ este reglementat faptul că trebuie să se țină cont de conservarea clădirilor cu valoare ambientală sau preluarea caracteristicilor valoroase ale acestora în cazul înlocuirii lor și se face referire la imobilul situat pe strada Cuza Vodă, la numărul 39, ceea ce înseamnă că investitorul trebuie să țină cont de aceste aspecte.

Beneficiarul prezentei investiții este însă anonim, în sensul că pe site-ul primăriei, la secțiunea Certificatelor de Urbanism, în cazul în care investitorii sunt persoane fizice, apare scris ”date cu caracter personal”. Municipalitatea motivează faptul că doar aşa nu ar încălca Legea privind protecţia datelor cu caracter personal, deşi aceasta prevede clar că primează interesul public.

Prin urmare, o nouă construcție va răsări într-o zonă în care s-a construit de-a lungul timpului dezordonat, clădiri vechi și clădiri moderne cu mai multe etaje.

Loredana MIHAI

Citește şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.