Bugetul de stat pe 2023 a fost adoptat de Parlament

0
122
Camera Deputaților. FOTO Facebook/Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Parlamentul a adoptat, miercuri, pe repede înainte, legea bugetului de stat pe 2023. Cu 251 de voturi pentru, 115 impotrivă și 3 abțineri parlamentarii au aprobat cele două acte normative fără modificări față de varianta propusă de Guvern. Partidele din opoziție, USR și AUR au primit 35 de milioane lei și respectiv 25 milioane de lei sub formă de amendamente, conform Hotnews.

USR și AUR au votat împotriva bugetului de stat.

Cătălin Drulă, USR: „Am votat împotrivă pentru că este un buget mincinos, un buget inflaționist, un buget care va pune gaz pe focul scumpirilor care se întâmplă în fiecare zi. Un buget făcut de speciali, un pensionar special, aici, cu 43.000 de euro. Am înțeles că ați pus, domnule Ciucă, prin prefect, să fie date jos acele panouri puse de societatea civilă în care se vorbea despre pensia dumneavoastră specială la 55 de ani, de 43 de mii de euro pe an.Un buget construit pe creșteri de taxe. PNL, peneliștilor, unde vă este liberalismul? Unde vă este liberalismul? Unde e programul de guvernare în care ați promis că nu o să fie creșteri de taxe?” 

George Simion, AUR: „Bugetul țării este o bătaie de joc. Ne chinuim să mai dăm 2 lei la pensie 1 leu la salariu și să reparăm unul din 100 de poduri (…)Niciun leu pentru industrializarea țării, niciun lei pentru facilitîți energetice sau infrastructurp. Să fim bucuroși că ce? Că -l avem pe Klaus Iohannis încă doi ani la Cotroceni?”

Prezent la ședință, premierul Nicolae Ciucă a spus că bugetul este unul „realist” și „echilibrat” și „vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei”.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.