După cinci ani, Done trebuie să se apuce urgent să demoleze extinderile ilegale ale magazinului de pe Tomis

0
10359
Maria Done, în magazinul Dovi / sursa foto: Facebook

Primăria Constanța a eliberat autorizația de desființare pentru Dovi Import Export SRL, necesară pentru ca aceasta să intre în legalitate, după cinci ani, cu magazinul de pe Bulevardul Tomis, conform deciziei definitive a Tribunalului Constanța.

De mai bine de cinci ani, Primăria Constanța se căzneşte să oblige Dovi Import Export SRL să demoleze extinderile ilegale ale magazinului de pe Bulevardul Tomis. Acestea au fost constatate în urma unui control din iulie 2016, procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor fiind menționate schimbare destinaţiei imobil existent prin extinderea acestuia pe latura de vest cu terasă în suprafaţă de aproximativ 40 mp (fosta Mondo Cafe), realizată din PVC şi termopan, acoperită cu carton bituminat, şi realizarea de amenajări interioare şi extindere chioşc pe latura de sud a imobilului. 

Până în 2019, însă, nu s-a întâmplat nimic, așa că primarul municipiului a solicitat instanței autorizarea desființării lucrărilor, conform Legii 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. După un an, Judecătoria Constanța a dat câștig de cauză edilului-șef și a obligat firma lui Anica și Maria Done să aducă imobilul din centrul orașului la starea inițială, prin desființarea lucrărilor menționate în procesul-verbal din 2016, în termen de patru luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.

Bineînțeles că Dovi a făcut apel, iar de la sfârșitul lunii mai 2020 dosarul s-a plimbat pe rolul secțiilor civile ale Tribunalului Constanța, până când Curtea de Apel a stabilit definitiv, la începutul acestui an, competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa – Secţia I civilă. Iar în data de 18 mai a.c., instanța a respins apelul ca nefondat, iar decizia de fond a rămas definitivă.

La sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Constanța a eliberat și autorizația de desființare pentru SC Dovi Import Export SRL, care trebuie să se apuce să dărâme urgent corpurile C1, C2, C3 și C4 de pe Bulevardul Tomis numărul 122.

În 2020, firma a realizat o cifră de afaceri de puțin peste 300.000 de lei, raportând un profit de 100.000 de lei și zero angajați.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.