Jocurile Olimpice, din nou în pericol?

0
161

Japonia se pregătește să declare stare de urgență în mai multe regiuni, printre care și Tokyo, din cauza creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, o situație care ridică din nou semne de întrebare asupra organizării Jocurilor Olimpice.

De la debutul pandemiei, Țara Soarelui Răsare, a înregistrat peste 240.000 de cazuri și 3500 de decese, iar în ultimele zile a raportat între 3.000 și 4.000 de cazuri, cele mai afectate zone fiind Tokyo, Chiba, Kanagawa și Saitama.

Prim ministrul, Yoshihide Suga, pare a ezita să declare stare de urgență, pentru a nu băga din nou Japonia în recesiune economică și pentru a nu alimenta și mai mult temerile că Jocurile Olimpice, care deja au fost amânate un an din 2020 în 2021 între 23 iulie și 8 august, nu vor avea loc.

Japonia a mai trecut în primăvara anului 2020 printr-o stare de urgență. În țara cu cea de a treia economie a lumii, starea de urgență nu este atât de restrictivă precum în Europa sau România. În Constituția Japoniei ideea libertății civile este pusă la loc de cinste, astfel că orice cerință a autorităților poate fi ignorată fără a exista niciun fel de pedepse pentru încălcarea cererilor. 

Practica a demonstrat însă că japonezii respectă regulile impuse de autorități.

Între timp Comitetul Olimpic Internațional privește cu optimism și gratitudine către eforturile întreprinse de guvernul nipon pentru a organiza Jocurile Olimpice 2021.

“Nu putem decât să le mulțumim partenerilor și prietenilor noștri japonezi pentru angajamentul și determinarea lor în a organiza ediția din 2021 într-un mod sigur pentru toți participanții și spectatorii”, a scris președintele Thomas Bach în mesajul de Anul Nou postat pe site-ul oficial al CIO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.