Noi negocieri ​PNL, USR-PLUS și UDMR, vineri, la Vila Lac. Orban, prima opțiune a PNL

0
155
Ludovic Orban

​​Negocierile pentru formarea noului Guvern rămân în continuare tensionate, chiar dacă liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au transmis, pentru prima oară într-o declarație comună în fața camerelor, că s-a “exprimat o anume flexibilitate” în discuții. În spatele ușilor închise de la propriile partide lucrurile nu arată chiar așa.

Liberalii vor reveni vineri la masa discuțiilor cu varianta Ludovic Orban-premier, mandatul conducerii PNL fiind unul maximal, în condițiile în care USR-PLUS nu a acceptat până acum ofertele făcute din Modrogan.

USR-PLUS avansase ca variante de negociere Cîțu premier, iar Camera Deputaților să revină USR, sau preluarea Guvernului de Dacian Cioloș și a Camerei Deputaților de PNL, această ultimă variantă fiind însă exclusă din start de liberali.

“Toate variantele sunt pe masă”, au fost, de altfel, rezervați joi în declarații liderii celor trei partide după o oră și jumătate de discuții la Vila Lac.

Ulterior, USR-PLUS a explicat pe Facebook că își dorește președinția Camerei Deputaților, nu doar pentru a adăuga o funcție la palmares, ci fiindcă este Cameră decizională pe majoritatea domeniilor în care USR-PLUS își propune să promoveze reforme importante pentru România cum ar fi pensiile speciale sau Parlament cu 300 de parlamentari.
În timp ce Orban, Barna și Kelemen încă nu au tranșat problema împărțirii funcțiilor de premier, șef al Camerei Deputaților și șef al Senatului, comisiile celor trei partide au discutat despre programul de guvernare și colaborare parlamentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.