A XV-a ediție a Bienalei Naționale de Arhitectură este în plină desfășurare și mai sunt doar două săptămîni pînă la debutul galelor ce vor avea loc în București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Tîrgoviște și Tîrgu Mureș. Bienala Națională de Arhitectură – România 2023 (BNA) este cel mai important eveniment profesional al breslei arhitecților, organizat la fiecare doi ani, din anul 1994, de Uniunea Arhitecților din România. Tema ediției din acest an a Bienalei este: „Arhitectura se face ÎMPREUNĂ!”
În competiția din acest an, Constanța are și ea reprezentanți remarcabili la două dintre secțiuni. SAS I Stebingar Arhitect Studio și Studio Claro au impresionat juriul și au trecut cu succes de preselecție.
SAS I Stebingar Arhitect Studio prezintă un proiect vizionar la secțiunea „PROIECTE VIZIONARE”, intitulat „Incubatorul de Proiectare MAST 711: Revoluționând Industria Construcțiilor prin Inovație și Colaborare”. Contactat de Focus Press, arhitectul Mihai Stebingăr ne-a declarat că proiectul a fost gândit ca viziune în 2018, iar conceptul redefinește modul în care colaborăm și inovăm într-o eră a schimbării, evidențiind puterea „împreună”. Incubatorul de Proiectare MAST 711 nu este doar o clădire de birouri, ci o afirmare a potențialului uman și o promisiune de a modela direcția în care se îndreaptă industria proiectării. MAST 711 este un catalizator pentru schimbarea pozitivă în industria proiectării, promovând puterea colaborării și sinergiilor.
Studio Claro a intrat în competiție cu proiectul „THE CASINO”, la secțiunea Fotografie de Arhitectură. Fotografiile realizate de Adrian Peneș prezintă un apartament de vacanță într-un loc istoric, iar alegerea acestui proiect a fost influențată de povestea din spatele clădirii și de faptul că aceasta a fost readusă la viață prin restaurare.
Bienala Națională de Arhitectură este în plină desfășurare și atrage atenția arhitecților din toată țara. Cu o prezență-record de proiecte depuse în acest an, peste 700 de participanți, evenimentul este o ocazie de a celebra arhitectura și contribuția sa la mediul construit. Această ediție a Bienalei are ca temă principală sustenabilitatea și promovarea valorilor sociale și comunitare în arhitectură.
Împreună, ei își propun să facă arhitectura mai mult decât o profesie, o forță care unește, inspiră și transformă viața oamenilor și mediul în care trăiesc. Prin colaborare și creativitate, ei construiesc un viitor mai bun pentru toți.