Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, întrucât clădirea s-a umplut de fum.
Trei mașini de pompieri s-au deplasat în zonă pentru a stabili proveniența fumului și pentru înlăturarea oricărui pericol.
A fost activat Planul Roșu de intervenție, iar pompierii și personalul unității acționează pentru evacuarea pacienților. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.
UPDATE. Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Călărași și Ialomița au trimis mai multe echipaje pentru a interveni în acest caz. Astfel, ISU Călărași a trimis în sprijin un număr de șapte ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.
Există și victime omenești din rândul pacienților. Este vorba despre șapte bolnavi infectați cu SARS-CoV-2. La ATI erau tratate zece persoane.
Mai multe ambulanțe au transportat la Spitalul Militar pacienții preluați de la ATI. Alți pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Palazu Mare.
Până la acest moment, 50 de persoane au fost evacuate și transferate la alte unități medicale.
UPDATE. La nivelul ISU Tulcea au fost prealertate echipajele specializate, în eventualitatea activării Planului Roșu Regional.
De la ISU Galați acționează în sprijin o autospecială pentru transport victime multiple.
UPDATE. Potrivit primelor date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, vineri dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care zece în ATI.
Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.
La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către Direcția de Sănătate Publică Constanța, și unitățile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.
UPDATE. De la nivelul ISU Dobrogea au fost mobilizate la locul intervenției zece echipaje de stingere, o autospecială de descarcerare, două autoscări, două autospeciale pentru transport victime multiple, un spital mobil, opt ambulanțe SMURD tip B2, o ambulanță SMURD tip C.
Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit zece ambulanțe.
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 10.55. Acesta ar fi izbucnit la subsolul spitalului.
UPDATE. Tot Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost evacuat.
Până la acest moment, au decedat nouă pacienți.
Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID-19.
UPDATE. Cinci persoane au decedat la Spitalul de Boli Infecțioase, una la Spitalul Județean Constanța și cea de-a șaptea la Spitalul Militar.
D.A.
Citește și: