• Ai un pont?
  • Redactie
  • Agentie publicitate
  • Editia print
  • Login
FocusPress
No Result
View All Result
EDITIA PRINT
17 °c
Constanta
  • Politică
    • Administratie
    • Alegeri
    • Interviuri
    • Politica Interna
  • Actualitate
    • Economie
    • Imobiliare Auto
    • Justitie
  • Externe
  • Societate
    • Educatie
    • Media
    • Sanatate
  • Cultură
  • Sport
  • Monden
    • Cluburi
    • Restaurante
    • Showbizz
  • Turism
  • Editorial
  • Video
  • Anunţuri
FocusPress
  • Politică
    • Administratie
    • Alegeri
    • Interviuri
    • Politica Interna
  • Actualitate
    • Economie
    • Imobiliare Auto
    • Justitie
  • Externe
  • Societate
    • Educatie
    • Media
    • Sanatate
  • Cultură
  • Sport
  • Monden
    • Cluburi
    • Restaurante
    • Showbizz
  • Turism
  • Editorial
  • Video
  • Anunţuri
No Result
View All Result
FocusPress
No Result
View All Result
Home Monden

Crinu Danu, patronul restaurantului Marco Polo, la WAVE RADIO: „Pun și suflet în ceea ce fac. Totul a fost construit în jurul bunului simț”

20 mai, 2025
in Monden, Restaurante
1
3.2k
AFISARI
Share on FacebookShare on TwitterShare pe WhatsApp

Ce constănțean nu a auzit sau nu a fost măcar o dată la restaurantul Marco Polo? Localul este poziționat lângă Sala Sporturilor din Constanța și are avantajul unei parcări pentru clienți, o investiție pe care proprietarul, Crinu Danu, a făcut-o chiar de la început, chiar dacă asta a însemnat să își sacrifice un concediu și timp să convingă toți cei 6 prorprietari ai câte unei bucăți mici de teren, care înseamnă terenul de lângă localul propriu-zis, să-i vândă. Povestea de succes a lui Crinu Danu, care a pornit în domeniul HORECA de la simplu ajutor de ospătar, iar acum este proprietar de local, a fost împărtășită de acesta la WAVE RADIO.

Prezent în studioul WAVE RADIO, în emisiunea „Facem Valuri” moderată de Alexandra Cucu și Valentin Ispas, Crinu Danu a admis că zona unde are localul permite chiar și construcția unui bloc P+6 și că are autorizație de construcție care i-ar da voie să se extindă cu restaurantul, dar că nu dorește așa ceva. A pus prea mult suflet în localul pe care îl știm cu toții în varianta de acum. Este o afacere pornită în 1998.

“La începutul carierei mele am fost ospătar, ajutor de ospătar – pot să spun că am început în anii ’84-’85. Apoi am plecat în Armată, din Club Scandinavia. În ’88 m-am întors, am început la Hanul Piraților, până în 1990, iar din ’90 până în ’96 am lucrat la Rex. Din ‘96 până în ’98 am lucrat la Perla și, din 1998, am deschis eu afacerea. (…) Crinu Danu și-a făcut restaurantul lui pentru că asta a știut să facă. Întâmplarea și lucrul bun a fost că – și îi sunt recunoscător domnului Vlad Dorel, cel care m-a inspirat și m-a dus către căile alimentației publice – el a avut buna inspirație să mă dea afară în 1988. Am rămas foarte buni prieteni, îl respect foarte tare, și chiar i-am spus: „șefule, când mi-ai făcut rău, de fapt mi-ai făcut bine”, pentru că altfel eram un șef de sală, poate chiar șef de unitate, că mai avansam și eu, mic, gras și chel, care aștepta pensionarea. Dar, curajul, norocul, talentul au contribuit la buna desfășurare a proiectului (Marco Polo – n.r.). Dar m-am bazat și pe cunoștințele acumulate”, a spus Crinu Danu la WAVE RADIO.

“Nu aș fi putut să fac nimic fără să construiesc o echipă în jurul meu. Avem în jur de 45-47 de angajați, pe care pot să mă bazez. Unii au 15-17 ani de când lucrează la Marco Polo. Avem un nucleu foarte puternic. Pun și suflet în ceea ce fac. Le-am și indus asta, pentru că și eu am pus suflet. Nu am făcut o afacere de azi-pe mâine. (…) Totul a fost construit în jurul bunului simț, de a simți puterea de cumpărare a clientului și de a veni mai des. Decât să vină o dată pe lună sau pe săptămână, de ce să nu vină de 3 ori pe săptămână? Pot să spun că am în jur de o mie de clienți pe săptămână. Asta înseamnă un lucru foarte bun”, a mai relatat Crinu Danu.

Proprietarul restaurantului Marco Polo a dezvăluit și câteva detalii din “bucătăria” succesului: “Dacă vrei să îți meargă, axează-te pe niște produse pentru prânz. Seara oricum lumea vine să mănânce. Dar dacă vin și la prânz, atunci poți să spui că ai avut o zi reușită”.

“Nu am nici un muncitor străin, asiatic. Am avut chiar recent un control de la Direcția Sanitar Veterinară și au fost uimiți că am 10 oameni în bucătărie. Au și spus: “La câți oameni aveți, nu cred că avem ce să găsim în neregulă, adică ne supărăm dacă găsim…”. (…) Am aproape 40 de ani de când lucrez în alimentația publică, și am oameni pe sectoare. Cel care face salate, face numai salate, cel care face deserturi – face doar deserturi, cel de la lipii e doar la lipii, la grătare altcineva… (….) Așa a fost de la început, pentru că așa am învățat și eu în Mamaia (…)”, spune Crinu Danu.

“Produse preferate de constănțeni? Ei bine, depinde și de produsele pe care restaurantul alege să le promoveze, prin aceea că există perioade când prețul este cu intenție lăsat sub valoarea reală. “Am avut o perioadă când vindeam foarte multe stridii, iar acum este vita. Avem 80 de kilograme de mușchi de vită vândut pe săptămână (…) Am surprins și cu acele produse pe care și le pregătește clientul pe plită la masa, adică lasă carnea cât dorește el. Este și prezentarea foarte frumoasă… Alintăm clientul”, a mai afirmat patronul de la Marco Polo.

Față de anii ’90, când a început să lucreze în acest domeniu, la Rex, pentru început ca ospătar, Crinu Danu admite că în prezent s-a adaptat, pentru că “bucătăria este o artă a improvizației și apar ingrediente noi”. Legat de noi produse, care în anii ’90 nu erau sau nu erau atât de cunoscute, spune că acum, spre exemplu, are clienți care vin din București la Constanța, la Marco Polo, special pentru biftecul tartar: “Clientul a început să plece în vacanțe (…) și, la întoarcere, vine cu o cultură gastronomică la care noi trebuie să ne adaptăm, pentru că ni se cere”.

Discuția integrală o puteți urmări în materialul VIDEO atașat!

Alexandra CUCU

WAVE RADIO poate fi ascultat aici:  https://onlineradiobox.com/ro/wave/?cs=ro.wave&played=1

Tags: Constantacrinu danumarco polowavewave radio
ShareTweetSend
Previous Post

Incendiu la o pensiune din Deltă: a luat foc acoperișul din stuf

Next Post

Un nou aparthotel cu zece etaje și skybar, la 3,5 km de Rafinăria Petromidia: cine este investitorul

Alte Stiri

Monden

VIDEO. Conferință de presă: Începe Festivalul Internațional de Film de Comedie – acolo unde râsul devine artă!

31 octombrie, 2025
76
Monden

Trei pisici din România, declarate cele mai frumoase din lume la Campionatul Mondial Felin 2025

31 octombrie, 2025
119
default
Monden

Târg de Crăciun în Piața Civilă din Tulcea: au început înscrierile pentru comercianți

30 octombrie, 2025
67
Monden

Charlie Ottley promovează Constanța la nivel internațional prin apariția în noul episod Flavours of Romania – This is Dobrogea, disponibil pe Netflix

30 octombrie, 2025
47
Monden

Primăria Constanța renunță la artificiile din noaptea de Revelion pentru protejarea animalelor

29 octombrie, 2025
1.8k
Monden

O nuntă ca în povești, la Luxury Ten Ballroom

28 octombrie, 2025
307
Monden

Cazino Halloween Experience: decor tematic, tururi ghidate nocturne și un show live cinematografic la lumina lumânărilor  

28 octombrie, 2025
54
Monden

„Magia Halloween-ului” la City Park Mall Constanța aduce trei zile de distracție și creativitate pentru vizitatori

27 octombrie, 2025
108
Alexandra Răduș, sursa foto: Ciprian Aliman
Monden

Tu știi care este culoarea care ți se potrivește? Atelier „Esența de Stil” cu Alexandra Răduș îți oferă răspunsul

27 octombrie, 2025
138
Next Post
Ansamblu rezidențial construit de Wave House în Mamaia Nord. FOTO: Facebook

Un nou aparthotel cu zece etaje și skybar, la 3,5 km de Rafinăria Petromidia: cine este investitorul

Comentarii 1

  1. Hacic Garabet says:
    5 luni în urmă

    Vin musafiri și din Los Angeles pentru cioba de pui a la grec și multe alte delicatese iar în ultima perioadă și din cauza „noului” angajat Tararache care parcă dă o notă în plus mâncărurilor băuturilor care le recomandă. Felicitări pentru respectul față de meserie și clientelă.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FocusPress

FOCUS PRESS este un produs media creat din dorinţa de informare corectă a cetăţenilor. Credem în jurnalism de calitate, în dezbateri şi aducerea în prim-plan a adevăratelor subiecte de interes public.

Ai o informaţie sau imagini care pot deveni o ştire?
Trimite-ne mesajele tale pe WhatsApp / Telefon: 0785.555.401 sau 0785.555.402 ori adresa de email: redactie@focuspress.ro

Datele tale personale rămân confidenţiale!

Focus pe Categorii

  • Actualitate
  • Administratie
  • Alegeri
  • Anunturi
  • Cluburi
  • Cultura
  • Economie
  • Editorial
  • Educatie
  • Externe
  • Imobiliare Auto
  • Interviuri
  • Interviuri
  • Justitie
  • Media
  • Monden
  • Politica
  • Politica Interna
  • Restaurante
  • Sanatate
  • Showbizz
  • Societate
  • Sport
  • Turism
  • Ultima Ora
  • Uncategorized
  • Video

Ştiri Recente

Profesorii ar putea primii 1.500 de lei înainte de Sărbătorile de Iarnă

3 noiembrie, 2025

Biciclete și trotinete electrice furate, descoperite de polițiștii de frontieră la Nădlac și Siret

3 noiembrie, 2025
  • Ai un pont?
  • Redactie
  • Editia print
  • FocusAds
  • Agentie publicitate

© 2025 FocusPress.ro - With ❤️ by Fresh Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
FocusPress.ro
No Result
View All Result
  • Home
  • Ultima Ora
  • Politica
  • Actualitate
  • Externe
  • Societate
  • Cultură
  • Sport
  • Monden
  • Turism
  • Editorial
  • Video
  • Anunturi
  • Editia print

© 2025 FocusPress.ro - With ❤️ by Fresh Media.

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim serviciile noastre. Prin navigarea pe acest site, acceptati modul in care noi si partenerii nostri utilizam cookie-urile. Detalii aici.