Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, la data de 3.05.2025, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpaţii S.V., major, cercetat în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată, A.C.N., cercetat în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii pentru săvârșirea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată şi A.I.R., major, cercetat în stare de reţinere pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la furt calificat şi tâlhărie calificată.
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în la data de 1.05.2025, în jurul orelor 20.30 – 21.00, inculpatul S.V. împreună cu A.C.N., cunoscând faptul că persoana vătămată N.A.M. nu se află la domiciliu, au pătruns în curtea imobilului situat în sat Poarta Albă, iar ulterior prin forțarea unei ferestre confecționată din PVC, au intrat prin efracție în imobil, pătrunzând într-un dormitor situat la etaj, de unde au sustras mai multe bunuri.
Aceştia au fost ajutaţi de către A.I.R. şi alţi complici.
În plus, la data de 2.05.2025, în jurul orelor 00:20, inculpatul S.V., împreună cu inculpaţii A.C.N. și A.I.R., având fețele acoperite cu cagule, au exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate P.A.M. și l-au deposedat pe acesta de o sumă de bani şi cheile de la maşină (pe care le-au abandonat ulterior în iarbă).
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
L.B.