1 Decembrie, Ziua Naţională a României, marcată în comuna Tuzla prin depuneri de coroane la Monumentul Eroilor şi la bustul lui Mihail Kogălniceanu

0
609

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, a fost marcată în localitatea Tuzla de primarul Reşit Taner şi de consilieri din Consiliul Local al comunei.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, primarul Reșit Taner, împreună cu consilieri din Consiliul Local al comunei Tuzla, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989, precum și la bustul ctitorului bisericii Sfânta Ecaterina, Mihail Kogălniceanu, aflat în curtea parohiei din centrul comunei, cinstind astfel jertfa și devotamentul eroilor și a înaintașilor.

“Astăzi, România și românii sărbătoresc cea de-a 103-a aniversare de la actul istoric din 1 decembrie 1918. Marea Unire a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid, ci este fapta istorică a întregii naţiuni române. Istoria din acel moment ne învaţă că putem să răzbim în momente grele numai cu solidaritate şi coeziune, prin definirea coerentă a interesului naţional. Astfel, mă adresez tuturor concetățenilor, românilor de toate etniile, urându-le felicitări, sănătate, prosperitate și unitate cu ocazia sărbătorii noastre naţionale. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a transmis primarul comunei Tuzla, Reşit Taner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.