10 hectare de stuf şi vegetaţie uscată, incendiate în zona lacului Babadag din județul Tulcea

0
19
Foto cu rol ilustrativ FOTO ISU Delta Tulcea

Aproape 10 hectare de stuf şi vegetaţie uscată au ars, în seara zilei de miercuri, 1 septembrie a.c., în zona lacului Babadag din judeţul Tulcea, într-un incendiu cauzat, cel mai probabil, de neatenţia unei persoane care a folosit focul într-un spaţiu deschis, a anunţat joi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Pentru stingerea incendiului au intervenit lucrătorii Staţiei de Pompieri Babadag cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Incendiul, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată şi stuf, a fost lichidat după aproximativ două ore. Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spaţii deschise”, a anunţat ISU Delta.

Pentru prevenirea unor asemenea evenimente, pompierii recomandă să se evite utilizarea focului în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt, la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile, precum şi arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile în alte spaţii decât a celor special amenajate.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.