140 de liceeni din Nigeria au fost răpiţi în urma unui atac dintr-un internat

0
54
sursa foto: AFP

Oameni înarmaţi au atacat în noaptea de duminică spre luni internatul unui liceu din statul Kaduna, în nord-vestul Nigeriei, răpind 140 de liceeni, cel mai probabil pentru a obţine o răscumpărare, a declarat un responsabil al instituţiei, relatează AFP, citat de stiripesurse.ro.

În total, 165 de liceeni dormeau în internatul liceului Bethel Secondary School, în localitatea Chikun, dar “atacatorii au luat cu ei 140 de elevi, 25 au reuşit să scape“, a explicat pentru AFP Emmanuel Paul, un profesor de liceu.

Oamenii înarmaţi au escaladat grilajul pentru a pătrunde în şcoală“, a relatat el, subliniind că “totul indică că au venit pe jos“.

Este al treilea atac important comis la Kaduna în ultimele trei zile. Duminică, cel puţin opt angajaţi ai unui spital din acest stat au fost răpiţi, potrivit poliţiei, deşi surse locale afirmă că 15 persoane au fost răpite, printre care şi un cuplu de infirmieri şi copilul lor.

De asemenea, şapte persoane au fost ucise duminică seară în atacuri sporadice în localităţi vecine, a declarat Samuel Aruwan, însărcinat cu securitatea în cadrul guvernului din Kaduna.

Grupuri criminale terorizează populaţia în nord-vestul şi centrul Nigeriei, atacând sate, furând vite şi răpind călători sau personalităţi locale pentru răscumpărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.