26 de milioane de euro sunt puse la bătaie de CNAIR pentru repararea podului rutier de peste brațul Borcea și cel de la Cernavodă

0
204
Podul rutier al Autostrăzii A2 și cel feroviar din zona Cernavodă. FOTO Cătălin SCHIPOR

Cele două poduri rutiere de pe Autostrada A2 în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea și Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est. Au trecut 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră. Acum, după o achiziție a serviciilor de reparare anulată în 2019, CNAIR a lansat iar procedura de achiziție.

Luni, 27 iulie, a fost reluată procedura de achiziție publică privind “Realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680 (Lot 1)” și “Realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600 (Lot 2)”, procedură de achiziție suspendată în noiembrie 2019.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 7 august.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea estimată a procedurii de achiziț­­­­­ie publică este de 26 milioane euro, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.