42.000 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri în țară

0
136
Vaccinul anti-Covid al companiei Moderna. Foto: Profimedia Images

Un număr de 42.000 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul va fi asigurat de firma producătoare, dozele de vaccin urmând să fie aduse la Bucureşti pe cale terestră şi depozitate la Centrul Naţional de Stocare. În perioada următoare acestea vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional, precizează sursa citată.

Administrarea de vaccinuri Moderna a început joi dimineaţă, din cele două tranşe sosite până în prezent în România. Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager, mai menţionează CNCAV.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.