760 de hectare mistuite de flăcări în 24 de ore

0
150
Foto cu rol ilustrativ FOTO ISU Delta Tulcea

În cursul zilei de 27 iulie, mare parte din efortul pompierilor a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Astfel, la nivel național, 1.314 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (267 cazuri), urmată de județele, Constanța (86 cazuri), Mureș (65 cazuri), Timiș( 64 cazuri) și Cluj(56 cazuri).

În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 149 de incendii, precum și în alte 178 misiuni destinate protecției comunităților.

O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Caraș-Severin, unde pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs între un autoturism și o autoutilitară, pe DN 58B, in localitatea Moniom. Salvatorii s-au deplasat în cel mai scurt timp la locul evenimentului unde au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat 2 victime. Cele 2 persoane implicate în evenimentul rutier, după acordarea asistenței medicale de urgență, au fost transportate la spital, pentru investigații de specialitate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 104 intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 760 ha de teren. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face un apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.