A apărut Generația #CuMinte, prima revistă a Școlii “Poet Ovidiu”. Directorul Silvia Nicolae: “Peste 500 de elevi au fost implicați în acest proiect, dar și toate cadrele didactice”

0
221

Moment de mare bucurie şi emoţie pentru elevii şi cadrele didactice ale unității de învățământ „Poet Ovidiu”! Vineri, 19 martie a.c., aceștia au marcat lansarea primului număr al revistei școlare – „Generația #CuMinte”.  Prin această revistă, cadrele didactice vor să scoată în evidenţă activităţile, proiectele, reușitele şi potenţialul creativ al elevilor. Accentuăm faptul că revista şcolară poate fi considerată o carte de vizită a instituţiei respective de învăţământ, care  relevă activităţile, năzuinţele, preocupările şi visele elevilor încununați de mai mult şi mai bine.

Zi de sărbătoare la Școala Gimnazială nr. 2 din Ovidiu. Astăzi, 20 martie, elevii și cadrele didactice marchează ziua școlii “Poet Ovidiu” printr-o serie de activităţi educative. Evenimentele au debutat încă de vineri, cu lansarea primei reviste a școlii – „Generația #CuMinte”. Elevii au luat parte la diverse activități educative, într-o atmosferă de sărbătoare și de bucurie.

Noi am desfășurat mai multe activități. Am dorit să marcăm apariția primei reviste a școlii cu generația care a trecut și trece prin perioada de pandemie. În revistă există articole ale cadrelor didactice și creații literale ale elevilor. De asemenea, în revistă sunt descrise proiectele școlii aflate în derulare. Ne propunem să devină o tradiție și revista să apară semestrial. Ne dorim să implicăm cât mai mulți copii în realizarea revistei. În primul număr au apărut poezii pe tema școlii și a planurilor de viitor. Așadar, cu ocazia zilei “Poet Ovidiu” a apărut primul număr al revistei Generația #CuMinte. Activitățile extrașcolare în contextul pandemic sunt reduse, concursurile sunt anulate, nu avem voie să organizăm niciun fel de concurs. Am decis să marcăm această generație, care trece prin perioada aceasta dificilă, prin editarea primei reviste a școlii în care să facem publice proiectele care s-au derulat în această perioadă și creațiile litarale, lucrări artistico-plastice ale copiilor”, a declarat, pentru Focus Press, prof. Silvia Nicolae, directorul Școlii Gimnaziale nr. 2 “Poet Ovidiu”.

Așadar, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice și cu sprijinul permanent al părinților, elevii au desfășurat proiectul „Oameni și culori – școala și comunitatea”. În cadrul proiectului au fost desfășurate activități diverse, respectiv Școala mea în culori – ateliere de creativitate, expoziție de desene și machete, Sărbătoare în Școala mea – momente artistice,  Colțul tradițiilor – prezentarea unor obiecte și costume tradiționale,  Dialog între generații la ceas aniversar – interviuri cu bunicii și părinții elevilor.

 “Clasele V-VII desfășoară orele în on-line și au creat colaje pe tema Tradiții și obiceiuri. O poveste foarte frumoasă a poetului Ovidiu compusă și prezentată de una dintre colegele noastre a constituit puntea de legătură între ziua școlii și ziua poetului latin Publius Ovidius Naso și care a ajuns la sufletul copiilor. Proiectul este foarte frumos. Peste 500 de elevi au fost implicați în acest proiect, dar și toate cadrele didactice. Ne dorim să realizăm în continuare proiecte minunate pentru școala noastră și să fim trup și suflet pentru elevii noștri. Doresc mult succes în activitatea didactică cadrelor didactice, iar copiilor – realizări, să aveți parte de bine și frumos, să fiți cei mai buni!”, mai susține prof. Silvia Nicolae.

Merită menționat și faptul că administrația locală, respectiv edilul George Scupra, a demarat un proiect prin acordarea unui voucher cultural. „Acest voucher cultural a venit ca un dar pentru profesorii Școlii Gimnaziale nr. 2 Poet Ovidiu, care sărbătorește ziua școlii chiar de ziua Poetului Latin Publius Ovidius Naso, ocazie cu care au fost oferite acele vouchere”, a conchis directorul unității de învățământ.

A. V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.