A cerut ștergerea cazierului după executarea a 9 ani de detenție, fiind acuzat că sechestrat minore, le-a violat și le-a exploatat sexual

2
1297
sursa foto: James Darrel / The Image Bank / Getty Images

Un individ care a fost condamnat și a executat o pedeapsă de 9 ani de detenție, după ce a racolat, violat și exploatat sexual mai multe minore, vrea să-și curețe cazierul.

V. D. Muscalu avea circa 24 de ani când a fost acuzat de proxenetism, trafic de minori, viol și alte fapte de acest fel, pentru care a fost condamnat, în 2008, la o pedeapsă de 9 ani de detenție.

Minore luate ”cu japca”, violate, bătute și scoase la produs

Acesta a fost acuzat, la acea vreme, că a racolat mai multe minore pe care le-a sechestrat într-un apartament de pe strada Traian, reușind, prin violență și amenințarea cu moartea, să le exploateze sexual în propriul bar de striptease “Senzual”, situat strada Cuza-Vodă nr. 45.

La începutul anchetei, trei tinere au depus plângeri împotriva individului, printre care și o minoră de 17 ani din Cogealac, ademenită să meargă cu el la Constanța, apoi luată cu forța și sechestrată într-un apartament. Deși minora i-ar fi spus că este virgină și că nu vrea să se prostitueze, Muscalu a amenințat-o cu moartea și apoi a violat-o.

O altă victimă a bărbatului a fost și o minoră din Tulcea, luată cu forța și supusă aceluiași tratament. Mai mult, Muscalu ar fi tăiat-o pe copilă cu un briceag pe obraz atunci când aceasta ar fi refuzat să pună în practică cerințele bărbatului. Prin același calvar a trecut și o adolescentă de 16 ani, care a declarat, la acea vreme, că erau bătute și maltratate dacă refuzau să facă ceea ce li se spunea.

Pentru aceste fapte, individul a fost condamnat și chiar și-a executat pedeapsa, fiind încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Vrea să-și șteargă trecutul infracțional

Revenind în prezent, individul a formulat cerere de reabilitare judecătorească, la Tribunalul Constanța, pentru a-și curăța cazierul judiciar. Astfel, cererea a fost înregistrată în luna septembrie, iar vineri, 26 noiembrie, judecătorii au admis cererea de reabilitare ”pentru pedeapsa de 9 ani închisoare, aplicată prin sentința penală nr.156/24.03.2008 a Tribunalului Constanţa, definitivă la data de 04.02.2009 prin decizia penală  nr. 372/04.02.2009 a ÎCCJ prin care s-a respins ca nefondat recursul inculpatului”, după cum se arată în încheierea de ședință.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

D.A.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.