A crescut capacitatea de testare COVID-19 a Spitalului Județean Constanța: 14.000 de teste PCR realizate până în prezent

0
756

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța a fost dotat cu un nou echipament de ultimă generație, esențial activității din cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, care va crește și capacitatea de testare pentru COVID-19.

Sindicatul Liber al Navigatorilor, în parteneriat cu grupul de firme Histria, a achiziționat un sistem automat de extracție a acidului nucleic, pe care l-a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Acesta valoarează 135.000 de lei.

Mulțumim pentru această investiție și efortul pe care l-ați făcut, sperăm ca societatea civilă să participe, în continuare, la bunul mers al acestei situații, care este și greu de suportat, și greu de gestionat, pentru că nimeni de pe planeta aceasta nu a fost pregătit nici logistic, nici uman, să se confrunte cu așa ceva, și atunci, trebuie să ne mobilizăm, să fim uniți, pentru că este singura șansă să depășim toate problemele care apar“, a declarat prof.univ.dr. Ioan Tiberiu Tofolean, managerul S.C.J.U. Constanța.

Noul echipament are o capacitate de lucru mai mare. Poate prelucra 48 de probe în același timp și, datorită vitezei, durata de lucru este de aproximativ o oră. Mai mult, datorită noului echipament, Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul S.C.J.U. poate prelucra, zilnic, până la 160 de probe. De la începutul activității, în cadrul Laboratorului au fost efectuate 14.000 de teste PCR.

Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Spitalului Județean mai dispune de două echipamente de testare PCR, achiziționate de către Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și Sindicatul Liber al Navaliştilor.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.