A fost aprobată taxa specială de promovare turistică a județului Constanța

0
432
Foto: ShowPass

Consiliului Județean Constanța s-a reunit marți, 6 iulie a.c., în ședință extraordinară, pentru a dezbate cele două puncte de pe ordinea de zi. Au fost prezenți un număr de 33 de consilieri, din totalul de 37, la întâlnirea ce a avut loc în regim de videoconferință.

Primul punct al ordinii de zi a fost proiectul de hotărâre privind actualizarea Monografiei economico-militare a județului Constanța. Conform reglementărilor legislative în vigoare, Monografiei economico-militară a județului Constanța este întocmită de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Constanța și supusă aprobării Consiliului Județean. Acest proiect a fost adoptat cu un număr de 31 de voturi.

Cel de-al doilea proiect a vizat instituirea taxei speciale de promovare turistică a județului Constanța. Mai exact, proiectul de hotărâre vizează introducerea acestei taxe speciale pentru utilizarea temporară a Teatrului de Vară Soveja. Astfel, estimarea acesteia a fost realizată de un evaluator autorizat, tariful fiind stabilit la suma de 1.000 de lei pentru o oră, respectiv 5.000 de lei pentru o zi.

Această taxă va fi impusă organizatorilor de spectacole, evenimente culturale sau de promovare care solicită serviciile și spațiile Teatrului de Vară „Soveja“. Sumele încasate vor constitui venituri cu destinație specială și vor fi utilizate numai pentru inițierea și realizarea programelor de promovare turistică a județului Constanța.

Instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța beneficiază, în continuare, de gratuitatea serviciilor și spațiilor Teatrului de Vară „Soveja“.

Proiectul a fost adoptat cu un total de 24 voturi pentru.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.