A fost chemat în judecată și obligat să desființeze modificările aduse locuinței fără autorizație de la Primărie, deși a avut posibilitatea să facă asta fără a se apela la justiție

7
39081
Foto cu rol ilustrativ

Un localnic din comuna Limanu este obligat să desființeze lucrările pe care le-a făcut pentru modificarea acoperișului casei, asta după ce a fost amendat și obligat de a intra în legalitate, însă fără să se conformeze.

Polițiștii locali din comuna constănțeană Limanu au aplicat o sancțiune unui localnic, în data de 18 mai 2021, constând într-o amendă de 1.000 de lei, pentru unele lucrări pe care le desfășura fără autorizație. Totodată, pe lângă amendă, polițiștii au dispus și măsura complementară a stopării oricăror lucrări de construire și aducerea terenului la starea inițială în termen de o lună.

De precizat că bărbatul a desfășurat lucrări constând în „construirea acoperișului și a elementelor structurale aferente, din material lemnos și din plăci OSB, învelitoare din tablă metalică, în suprafață de aproximativ 85 mp“. Bărbatul nu s-a conformat și nu a executat obligația stabilită în sarcina sa.

Așa se face că, după următorul control, autoritățile locale, respectiv primarul comunei Limanu și arhitectul-șef au dispus luarea măsurilor privind chemarea în judecată a proprietarului, în vederea desfiinţării lucrărilor de construcţie indicate în procesul-verbal.

Prin urmare, în data de 3 noiembrie 2022, Judecătoria Mangalia a dat curs solicitării: „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Primarul Comunei Limanu în contradictoriu cu pârâtul B. E. Obligă pârâtul la desfiinţarea lucrărilor de construcţie indicate în Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. …/18.05.2021, în termen de trei luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Nerespectarea termenului indicat anterior vor duce la îndeplinire prin grija primarului, cu sprijinul organelor de poliţie, cheltuielile urmând să fie suportate de către persoanele vinovate.

În ceea ce priveşte termenul de îndeplinire a măsurilor, instanţa apreciază că un termen de trei luni, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, reprezintă un interval de timp suficient şi, totodată, rezonabil pentru ca pârâta să se conformeze dispoziţiei de desfiinţare a lucrărilor de construcţie edificate cu încălcarea legii, în caz contrar, în temeiul art. 32 alin. 3 din Legea nr. 50/1991, republicată, măsurile dispuse de instanţă urmând a fi duse la îndeplinire prin grija primarului şi pe cheltuiala pârâtei, având în vedere că obligaţia de a face litigioasă nu este una strict personală, putând fi adusă la îndeplinire şi de altă persoană decât debitorul“, se arată în încheierea de ședință.

Hotărârea Judecătoriei Mangalia nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel, la Tribunalul Constanța, care urmează a se pronunța asupra acestei cauze joi, 4 mai a.c.

Daniel ALBU

7 COMENTARII

  1. Un primar de rahat ! Sa i fie rusine ! Omul si o fi facut si el un pic de mansarda sub acoperisul lui , intr un final n a modificat aspectul exterior .Incepem sa devenim sclavii unui sistem si ai unor baroni locali ca pe vremea inchizitiei. Inca putin si ajungem sa fim executati in public pentru asemenea “fapte ilegale ” Nu i doresc acelui primar decit ,ca D zeu sa i scoata la suprafata toate ilegalitatile comise in viata lui , sa vedem citi ani de puscarie ia.

  2. Sa vina in Bucuresti,in sectorul 5 ,Ferentari sa vada un imobil P+1E +M,construit cu incalcarea a patru articole din Codul Civil,fara autorizatie de construire.Aceasta constructie a avut decizie de demolare data de Tribunalul Bucuresti,dar primaria sector 5 i-a acordat autorizatie de construire,fara sa puna in aplicare decizia definitiva a tribunalului.Proprietarul constructiei nu a adus nici o modificare constructiei,pentru a se incadra in lege.Asa ca,mafia din primarie e mai putrenica decat legea.

  3. Nu știu în ce situație este problema asta cu casa omului dacă primăria s-a agățat de el , că acolo în zona aia cam toți au case făcute aiurea …dar cert este că în așa zis ,, SUDUL ” ăla ar cam necesita o ordine MAXIMĂ în vederea construțiilor caselor ( imobilelor ) că dacă te apuci să mergi din TRANSILVANIA spre litoralul ROMÂNESC cu mașina , te ți de cap frate ce case vezi și ce gunoi vezi prin sate și localități de îți vine să te întorci înapoi , să nu vezi acele construcții și mizeria în gospodăriile oamenilor așa zis ( harnici ) , în rest ce să zic , decît SUD mai bine TRANSILVANIA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.