A fost confirmată OFICIAL accelerarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în România. Care sunt județele cu probleme

0
354
Foto: itv.com

Analiza săptămânală a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) confirmă creșterea numărului infectărilor din ultima lună, după primul val de relaxare. De peste o lună, în fiecare săptămână sunt raportate tot mai multe cazuri noi, peste 200, ajungând și la peste 400 de cazuri, în special în județele Argeș, Brașov și Vrancea, potrivit raportărilor săptămânale ale INSP.

Săptămâna trecută, 22-28 iunie 2020, a fost a patra ca număr de cazuri noi de când a izbucnit epidemia de coronavirus în România, peste valorile înregistrate la finalul lunii aprilie, când încă era stare de urgență.

De peste o lună, în fiecare săptămână se înregistrează tot mai multe cazuri noi. Pe primele locuri sunt județele Argeș, Brașov și Vrancea, potrivit analizei săptămânale a INSP.

Jumătate din infectările raportate în întreaga țară sunt în cinci județe: București, Argeș, Brașov, Prahova, Buzău și București. În județele Brașov și Vrancea sunt confirmate peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, mai arată analiza INSP.

Evoluția liniară a cazurilor de coronavirus a devenit din nou ascendentă în ultima săptămână, după aproare două luni de scădere.

Potrivit graficului de mai jos, în ultima săptămână, din 22 iunie până în 28 iunie, numărul cazurilor de coronavirus a început din nou să crească, după aproape două luni în care a avut un trend descendent, început în timpul prelungirii stării de urgență.  

Evoluția săptămânală a cazurilor confirmate și fatalitatea, de la începutul epidemiei de coronavirus 26 februarie – 28 iunie 2020

Câți români s-au îmbolnăvit și câți au murit din cauza COVID-19, 26 februarie – 28 iunie 2020

Numărul total de cazuri confirmate cu noul coronavirus și numărul total de decese de la începutul epidemiei de coronavirus în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.