A fost finalizat proiectul „Învaţă de la cei mai buni”, demarat de UMC

0
211

Universitatea Maritimă din Constanța a demarat, în urma cu doi ani, un proiect destinat studenților din anii terminali, dar și masteranzilor, respectiv „Învață de la cei mai buni”. Scopul principal al acestuia a fost creșterea procentului de participare a acestora la programe dezvoltate cu scopul de a facilita inserția acestora pe piața muncii. În cursul zilei de vineri, 16 septembrie a.c., a avut loc o conferință prilejuită de încheierea acestui proiect imporant pentru studenți.

Proiectul „Învață de la cei mai buni” a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, este implementat de Universitatea Maritimă din Constanța în parteneriat cu Marketscope, obiectivul general fiind creșterea ratei de participare a studenților la programe dezvoltate cu scopul de a facilita inserția acestora pe piața muncii. Valoarea totală a fost de 4,467,929.64 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 3,741,718.34).

Grupul țintă al proiectului va fi compus din 400 de studenți care vor beneficia de sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă, din care din mediul rural este vorba despre 33 de beneficiari. Totodată, minim 238 de studenți vor dobândi o calificare la încetarea calității de participant, din care din zona rurală, fiind vorba despre 24 de studenți.

Cel puțin 132 de studenți își vor găsi un loc de muncă la încetarea calității de participant, din care 14 din zona rurală . Iar minim 37 de studenți vor urma studii/cursuri de formare din care 4 vor fi din zona rurală.

Prof.univ.dr. Costel Stanca a declarat faptul că acest proiect a fost un succes, iar cei peste 400 de stundeți participanți, majoritar din cadrul Universității Maritime Constanța au întreprins cunoștințe legate de modul în care trebuie să interacționeze cu angajatorul și nu numai.

„Este un proiect desfășurat pe doi ani, dinanțat prin Programul Oprațional Capital Uman, în careUniversitatea Maritimă, împreună cu un partener din București, Marketscop, au desfășurat activități care urmăreau îmbunătățirea practicii studenților și gradului de angajabilitate a lor. Activitățile au atras mai mult de 400 de studenți de la ciclul de licență și master care au fost asistați mai mult în activitățile de practică cu mia mulți parteneri. Am dezvoltat o platformă în carul acestui proiect în care angajatorii depun informații astfel încât să se întâlnească cererea cu oferta privind angajarea.

Am îmbunătățit modul în care am organizat practica, modul în care îi învățăm pe studenți cum să se adreseze angajatorilor, începând de la un să elaborezi un CV, cum să porți un interviu cu angajatorul. Au fost făcute și unele texte psihologice. Totodată, au mers la partenerii de practică și în modul acesta au reuțit să își dezvolte competențe de altă natură decât cele teoretice acumulate la noi. Partenerii noștri sunt Autoritatea Navală, ARSVOM, dar și firme de logistică din domenii conexe. Noi am adresat acest proiect tuturor studenților, nu doar cei din cadul Universității Maritime Constanța, însă ne-am axat cu precădere pe cei de la UMC, pentru că lucrăm zi de zi cu ei”, a declarat pentru Focus Press, prof.univ.dr. Costel Stanca.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.