A fost mărită valoarea tichetului din programul RESPECT: PNL a votat împotrivă

0
81

Consilierii municipali PNL au votat, în şedinţa din data de 30 ianuarie, împotriva programului “Respect” – mai exact, împotriva rectificării valorii tichetelor. Chiar şi aşa, proiectul a trecut, cu votul celorlalţi aleşi locali.

După ședința de consiliu, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a susținut o conferință de presă, vorbind despre acest proiect. “Programul RESPECT, un program pe care l-am inițiat, care îmi este extrem de drag, un program care are peste 32.500 de beneficiar, iar acum acesta, nu spun că majorăm, ci putem în acord cu realitățile economice valoarea tichetului. Cu alte cuvinte, valoarea tichetului va fi de 50 de lei, de la 40 de lei și sper ca cele 10 voturi împotrivă ale cosilierilor locali liberali să fie ca un semnal împotriva mea, nu împotriva cetățenilor. Aș putea să fac zi de zi câte o conferință de presă și să pun un titlu: PNL a votat împotriva a 32.500 de constănțeni, dar nu voi face așa, nici acum , nici în campanie, dar pe scurt așa sună realitatea”, a spus Decebal Făgădău.

Detalii despre program

Programul constă în acordarea de tichete valorice în tranșe.


Pot beneficia de Programul “RESPECT” constănțenii care se încadrează într-una din următoarele categorii: 
a) persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.400 lei;
b) persoane fără nici un venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani; 
c) persoane cu handicap grav sau accentuat; 
d) persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001; 
e) persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal. 
f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) – e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.