A fost modificată lista țărilor incluse în Zona Galbenă: la venirea din acestea trebuie să stăm în carantină!

0
1533
Pasagerii veniți în România din Regatul Unit, înainte de intrarea în vigoare a suspendării zborurilor, stau la coadă la triaj pe aeroport, fără respectarea distanțării fizice - Foto: Digi24

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat, din nou, lista țărilor / zonelor / teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. La sosirea din acestea trebuie să stăm în carantină!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de vineri, 12 februarie 2021, Hotărârea numărul 10 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat aprobată prin H.C.N.S.U. nr. 9/11.02.2021.

Modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat constă în eliminarea Croației de pe această listă, în conformitate cu rectificarea efectuată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor referitor la numărul de cazuri din această țară. 

S-a aprobat acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, cu 1,5 milioane de măști chirurgicale, plus 100.000 de măști de protecție, 100.000 de combinezoane și 100.000 de mănuși.

S-a aprobat și majorarea stocurilor naționale de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare, ce vor fi achiziționate cu bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Vor fi cumpărate același număr de produse ca cele trimise Republice Moldova, pentru a se reface stocurile.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.