A fost prins autorul jafului armat din Greci. Era un bărbat din Măcin, ajutat de iubita sa

0
4136
Polițiștii au intervenit. FOTO IPJ Ialomița (arhiva)

Anchetatorii tulceni au reușit, în urma cercetărilor efectuate în cazul săvârșirii infracțiuni de tâlhărie calificată din Greci, identificarea autorului. Acesta este un bărbat în vârstă de 29 ani, din orașul Măcin și care a fost ajutat de către iubita sa.


Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 13 spre 14 iulie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Greci au fost sesizati prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din localitatea Greci, unde sub amenințarea unei arme neletale și a unui cuțit, ar fi determinat angajatul unității să-i inmâneze suma de 7.500 de lei, aflată în casa de marcat, după care a părăsit incinta.

În urma acționarii butonului de panică, agentul de pază sosit la fața locului a pornit în urmărirea presupusului suspect. În timpul urmăririi suspectului ar fi tras asupra agentului, rănindu-l ușor.

În urma acestui eveniment echipe mixte din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Orașului Măcin au desfășurat cercetări, verificări și audieri, în vederea identificării agresorului.

Din cercetări a rezultat faptul că, în noaptea săvârșirii faptei suspectul s-a deplasat pe raza localității Greci însoțit fiind de o femeie în vârstă de 21 ani, din orașul Măcin, care a acționat în calitate de complice și a asigurat acestuia atât deplasarea la fața locului cu un autoturism, fără a deține permis de conducere, cât și fuga acestuia.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și încredințarea unui vehicul unei persoane despre care avea cunoștință că nu deține permis de conducere.

La data de 6 august, bărbatul a fost reținut, în baza unei ordonanțe de reținere, pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 7 august, Judecătoria Măcin a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe numele femeii a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la tâlhărie calificată și conducere fără permis. La data de 6 august Judecătoria Măcin a dispus față de aceasta măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Măcin, Serviciul Acțiuni Speciale, Poliția Orșului Măcin și a lucrătorilor structurii de analiză a informațiilor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.