A fost reluată înscrierea pentru accesarea de împrumuturi de la stat pentru IMM-uri: Dobre şi Fiii, deja revocată de pe platformă

0
720
sursa foto: SPIT Constanţa

Firmele mici și mijlocii, precum și microîntreprinderile pot accesa linii de credite și împrumuturi pentru investiții prin schemele de ajutor derulate de Ministerul Finanțelor Publice. Procedura de înscriere în Programul IMM INVEST România a fost reluată de la zero în data de 28 aprilie, a.c, iar toţi antreprenorii  au plecat cu şanse egale, după ce prima încercare de înscriere a dat greş, deoarece site-ul s-a blocat imediat cum i-au dat drumul, în data de 17 aprilie, a.c. Paşii de înscriere nu sunt foarte complicaţi, însă este necesar să ai mai multe date puse la punct, cum ar fi bilanţuri contabile. În 24 de ore, peste 21.000 de firme s-au înscris în program, iar unele au primit deja şi răspuns.

Marea bătălie pentru acesarea fondurilor guvernamentale de către IMM-uri a început. Peste 21.000 de firme s-au înscris în program, majoritatea fiind încă în aşteptare. Un constănţean a povestit pentru Focus Press, care a fost experianţa sa la înscriere. „M-a sunat dimineaţă un prieten să îmi spună că merge platforma. Am intrat şi am descărcat declaraţia care trebuia completată, apoi am înroşit telefonul contabilei pentru că îmi trebuiau mai multe date. Ştiam că trebuie cont şi atunci m-am uitat pe ghidul de completare afişat pe site. Am reuşit să îl fac şi apoi a trebuiet să încarc mai multe documente, care nu mergeau decât într-un anumit format. M-am mişcat puţin cam greu pentru că declaraţia pe care am completat-o trebuia scoasă şi semnat. Noroc că am o prietenă care are imprimantă şi am reuşit să merg la ea. În total cred că mi-a luat cam două ore, dar am reuşit, însă am în faţa mea peste 8.000 de firme. Sper să îmi aprobe, pentru că depind de aceşti bani, eu având o insulă într-un centru comercial”, a declarat un antreprenor constănţean.

În cursul zilei de miercuri, 29 aprilie, a.c., au început deja să apară primele firme revocate şi aprobate, însă cele mai multe cereri se află în stadiul de transmitere. Într-un articol anterior, prezentat de Focus Press, Paul Fulea, un antreprenor din România, suţinea că bătalia se va da defapt la bănci şi nu pe platform. „Nu este pe principiul primul venit primul servit ci că te înscri pe platformă, te duci la bancă şi după aceea banca spune dacă te califici sau nu şi dacă te califici abia apoi intri în garanţie. Se transfera de fapt competiţia de la înscriere pe pagină la bancă. Băncile care vor aloca resurse umane pentru analizele dosarelor şi antreprenorii care vor lucra cu cele mai rapide bănci vor fi avantajaţi”, susţinea acesta. Totodată, antreprenorul a declarat că experienţa sa la înscrierea pe platform a fost una foarte bună. „În 15 minute am parcurs toţi paşi şi m-a înscris. Eu aveam deja totul pregătit”, a spus Paul Fulea.

Menţionăm că printre firmele care au fost deja revocate, ulterior termenul modificându-se cu „clarificări” se numără şi societatea Dobre & Fii Servicii SRL, dar şi Aristocrat Event Hall SRL, firma care are mai multe saloane de evenimente, printre care şi la Constanţa. Totodată, au aplicat pe acestă platform şi cei de la U Craiova 1948 Club Sportiv SA, însă nici ei nu au avut success din prima. Termenul revocat nu înseamnă că solicitarea a fost respinsă ci necesită mai multe clarificări. De altfel, pe parcursul zilei de miercuri, 29 aprilie, a.c., acest termen a fost modificat, înlocuindu-se cu termenul de „clarificări” Astfel, societăţile trebuie să completeze datele care li lipsesc.

Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.