A fost semnat contractul de 90 de milioane de lei, pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței

0
867

Primrul oraşului Constanţa a anunţat că a fost semnat contractual pentru reabilitarea străzii Ştefan cel Mare şi a zonelor de lângă. „Am semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței, adică strada Ștefan ce Mare și zona adiacentă, un contract de aproape 90 de milioane lei!”, a transmis Decebal Făgădau.

Mai exact, proiectul la care se face referire şi la care administraţia locală a muncit timp de trei ani, este “Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, are cod SMIS 129226 și o valoare de 89.854.757,70 lei, finanţat 98% din fonduri europene și 2% din bugetul local. Licitația este în curs de desfășurare și, după semnarea contractului de execuție, vor urma 18 luni pentru lucrări ce vor schimba fața orașului nostru! Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4.

Iată ce investiţii se vor face

Pe strada Ștefan cel Mare: reabilitarea/extinderea zonei pietonale (suprafață 15.789 mp), marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități, fântâni arteziene, spații verzi (suprafață 5.206 mp), mobilier urban inteligent (bănci, spații de ședere, cișmele) cu WI-FI gratuit, rasteluri pentru biciclete, iluminat public intelligent, sistem de informare modern – 15 panouri şi sistem de supraveghere video-

Pe Bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân: banda unică de transport public (2.817 m), marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități, pistă pentru biciclete (5.304 m), reabilitare trotuare (suprafață 38.273 mp), semnalizarea verticală și orizontală, 12 stații de autobuz modern, iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete și iluminat inteligent pentru trecerile de pietoni.

Pe străzile Mihai Viteazu, I.Gh.Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoala din 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter: reabilitare şi extindere trasee pietonale (trotuare), semnalizarea verticală și orizontală, iluminat public modern și inteligent.

M.G

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.