A început ancheta epidemiologică la Liceul „Ovidius“. Unii profesori, posibil vor intra în carantină

0
563

Liceul Teoretic „Ovidius“ din Constanța și-a închis porțile astăzi, 15.09.2020. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, iar profesorii care au avut contact direct cu cele patru cadre didactice confirmate cu COVID-19, vor intra în carantină.

Astăzi, 15 septembrie a.c., s-a aprobat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța ca la Liceul Teoretic „Ovidius“ să se aplice scenariul roșu, conform solicitării Consiliului de Administrație al unității de învățământ, adică toate cursurile vor avea loc doar on-line. Astfel, în următoarele două săptămâni, porțile liceului vor rămâne închise.

„Sunt doi profesori care au fost confirmați cu COVID-19 și alți doi care fac parte din personalul auxiliar didactic, profesori de Informatică, am înțeles. Niciunul dintre cei patru nu au intrat în contact cu elevii. Pentru siguranța lor și a celorlalte cadre didactice, pentru a evita orice cât de mică probabilitate de a se infecta și altă persoană din școală, s-a aprobat aplicarea scenariului 3 la Liceul «Ovidius», deci se vor susține cursuri doar on-line. Se face anchetă epidemiologică, iar la finalul ei vom ști dacă există și alți profesori care au contactat coronavirusului. Cei care vor fi confirmați pozitiv, vor intra în carantină“, ne-a declarat Cristina Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

„Angajații nu au intrat în contact cu elevii, pentru că doi dintre ei sunt internați în spital încă de săptămâna trecută, iar ceilalți doi depistați pozitiv, care au primit confirmarea în această seară (14.09.2020 – n.r.) nu au venit la deschiderea noului an școlar“, a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general constănțean.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.