A început Postul Crăciunului 2021. Preotul Banu: “Să căutăm Lumina și să uităm întunericul, să aflăm iubirea și să ne lepădăm de ură, să zâmbim din toată inima, îmbrățișându-ne unii cu alții”

0
109
Preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii
Preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii "Sf. Mare Mucenic Mina" din Constanţa

Postul Crăciunului în 2021 a început, luni 15 noiembrie. Pe 14 noiembrie, s-a lăsat sec pentru Postul Crăciunului – Postul Nașterii Domnului, care durează până pe 24 decembrie inclusiv, fiind ultimul şi cel mai uşor din anul bisericesc. Pe toată durata lui sunt multe zile cu dezlegare la peşte, ulei si vin. Ajunul Crăciunului este cea mai aspră zi. Atunci preoţii le recomandă credincioşilor să ţină post negru. În Postul Crăciunului se obișnuiește ca toți credincioșii să înlocuiască alimentația pe bază de carne, lapte, brânză și ouă, cu una bazată pe legume, fructe, în timp ce lunea miercurea și vinerea se va consuma mâncare fără ulei și fără vin.

“Dragii mei, suntem în postul Crăciunului, un post al bucuriei și al nădejdii. Nașterea Pruncului Iisus Hristos este momentul de lumină, de bucurie și de unitate al tuturor creștinilor în Duh și Adevăr. Se cuvine dar, în iubire de Dumnezeu și de aproapele nostru, să ne îndreptăm pașii în acest Post, către Hristos prin Spovedanie și Euharistie. Euharistia este cea mai înaltă trăire a oricărui creștin autentic, fără de Hristos Euharistic nu este mântuire. Credința și faptele bune sunt cele două mijloace de aflare a lui Dumnezeu. Deci să căutăm Lumina și să uităm întunericul, să aflăm iubirea și să ne lepădăm de ură, să zâmbim din toată inima, îmbrățișându-ne unii cu alții. Vă port în rugăciunile mele și vă îmbrățișez părintește pe toți. Vă urez să aveți lumină în suflete și să redescoperiți frumusețea bucuriei și a zâmbetului”, susține preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii Sf. Mare Mucenic Mina din Constanța.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.