A murit fondatorul Radio Vacanța, care a lansat și „Duminica în familie“!

0
427
FOTO Facebook

Octavian Iordăchescu, scenarist de televiziune, co-director al festivalului Cerbul de Aur şi fondator al Radio Vacanţa, a murit la vârsta de 78 de ani.

Autor al multor producţii radio şi TV, co-director al festivalului internaţional Cerbul de Aur de la Braşov între anii 1992 şi 1994, scenarist al primului film de divertisment realizat după 1989, „Castelele lui Dracula“, selecţionat la Festivalul Internaţional de la Montreux, Octavian Iordăchescu „a fost unul dintre oamenii care au clădit universul radio-TV din ţara noastră“, transmit reprezentanții TVR.

În Televiziunea Română, a fost redactor şef şi director de programe, fiind distins cu numeroase premii pentru activitatea sa, inclusiv Premiul APTR pentru organizarea festivalului internaţional Cerbul de Aur în 1992.

Între 1967 şi 1984, a fondat şi a condus ca redactor-şef postul Radio Vacanţa. În 1973, a fondat Programul III, Radio pentru Tineret.

Tot Octavian Iordăchescu a lansat emisiunea „Duminica în familie“ cu Mihaela Rădulescu, alături de Dumitru Moroșanu.

„Prin cariera sa dedicată publicului, Octavian Iordăchescu rămâne un reper al industriei de televiziune şi radio, o lume care a rămas mai săracă, odată cu trecerea lui în nefiinţă“, a mai transmis TVR.

V.I.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.