A murit fostul președinte al comunităților evreiești din România!

0
417
FOTO: Facebook

A murit fostul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer! El avea 89 de ani.

De profesie economist, acesta a fost deputat în Parlamentul României, între 2004 și 2016, reprezentând această minoritate națională și religioasă. În prezent, ocupa funcția de vicepreşedinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.

„Am aflat cu mare tristețe vestea decesului dr. Aurel Vainer, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și deputat în Parlamentul României. Dr. Vainer a fost un lider extraordinar care a făcut eforturi neîncetate de a proteja comunitatea evreilor români și de a pune în lumină istoria și contribuția acesteia la dezvoltarea țării. De asemenea, a fost un adevărat prieten al Israelului, un om în care am găsit întotdeauna un partener de exceptie.

Vom prețui mereu activitatea sa neobosită în slujba comunității evreiești, relația lui strânsă cu Israelul și contribuțiile aduse la continua aprofundare a acestei prietenii. Fie-i memoria binecuvântată!“, a transmis David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Și președintele Comunității Evreiești din Constanța, Sorin Lucian Ionescu, a transmis un mesaj de condoleanțe: „un Om pe care l-am apreciat enorm și care știu că m-a apreciat sincer. A insistat mult să preiau onoarea de a fi președinteele Comunității Constanța. Și sper că nu l-am dezamăgit. Singurul regret: că nu a văzut Sinagoga Mare renovată. Un om de o inteligență ieșită din comun și o personalitate analitică, echilibrată. De multe ori m-a temperat. Un înțelept. Dumnezeu să-l odihnească, fiindcă merită. Iar noi să-i celebrăm o viață împlinită și să mulțumim că am avut onoarea să-l cunoaștem și să-i fim în preajmă. Zihrono Livraha“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.