A murit Lisiana, tânăra din Cumpăna care suferea de o formă de cancer foarte agresiv

0
16369

Tânără din comuna Cumpăna, Lisiana Gabriela Angheluță, pentru care mulți dintre noi ne-am rugat, donat pentru ca ea să învingă, din nou, boala nemiloasă a decedat, duminică, 14 februarie a.c..

Lisiana Gabriela Angheluță a fost diagnosticată în anul 2016 cu carcinom hepatocelular fibrolamentar, care a recidivat, asta după ce a fost supusă unei operații.

În luna octombrie a anului trecut Lisiana posta un mesaj în mediul online, făcând apel la noi toți pentru a o ajuta să învingă boala:

”Bună, mă numesc Angheluță Lisiana, și în luna martie 2016 am fost diagnosticată cu carcinom hepatocelular fibrolamelar, un tip ce cancer foarte agresiv, am fost operată în 2016, mi-au extirpat rinichiul drept și lobul ficatului la Institutul Clinic Fundeni, iar după aceea am urmat timp de 9 luni chimioterapie la IOCN în Cluj, dar datorită stării deteriorate și a bolii care tot progresa m-am transferat la Institutul Clinic Fundeni, unde timp de aproximativ 2 ani am făcut fel de fel de cure de chimioterapie, plus alte complicații la plămâni precum pneumotoraxul, și bronhospasme. După aproximativ 2 ani comisia oncologică a decis să mă opereze din nou, pentru că făcusem carcinomatoză peritoneală cu metastaze la plămâni și în zona infracarinară, și m-au operat în aprilie 2019, unde mi-au extirpat ovarele, uterul, o parte din colon, tumorile din abdomen și pelvis. După aceea am fost stabilă, m-am recuperat după operație.

Coșmarul a apărut din nou în ianuarie când am aflat că mi-a recidivat din nou, mult mai grav, iar șansele de vindecare fiind minime. În luna mai am ajuns în terapie intensivă, aproape în comă, unde mi s-a pus sange și un stent uretral, pentru că nu mai puteam urina. Totul a fost ok, am fost stabilă cât de cât până în vară, în luna august când nu am mai putut urina deloc, și vestea cruntă nu a încetat să apară, îmi cedase rinichiul și am avut de ales între a îmi pune un tub de nefrostomă (un tub direct în rinichi prin care urinez) și de a rămâne așa, până când mi se impraștiau toxinele în tot corpul. Acum o dată la 3 luni trebuie să îmi înlocuiască acest tub, în spital privat, deoarce statul nu asigură aceste kit-uri de nefrostomă, și doar intervenția este 1800 de lei, plus analize, pungi urinare de picior și cu tub lung pentru noapte, care costă, iar aceste costuri au devenit foarte mari, cărora le fac față cu greu. Nu am cerut până acum ajutorul, dar sunt nevoită să o fac, nu știu o sumă exactă, știu doar că am nevoie de aceste intervenții o dată la 3 luni, de pungi zilnic, pastile, analize o data la 2-3 săptămâni. În curând o să mă internez pentru a începe o nouă cură de chimioterapie. Vă mulțumesc din suflet pentru că îmi sunteți alături”, scria ea.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.