Abia acum se alocă fondurile pentru expertizele necesare redeschiderii Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

0
238

Consilierii locali constănțeni vor vota marți, 21 decembrie a.c., un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului local, ce include și alocarea fondurilor pentru expertizele necesare redeschiderii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Primarul Vergil Chițac a inițiat un nou proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului local, ce va fi votat de către consilieri marți, 21 decembrie a.c. Astfel, veniturile totale sunt în valoare de 1.065.060.000, iar cheltuielile, de 1.193.587.000 de lei.

Se propune suplimentarea bugetului local cu 80.000 de lei, din sume defalcate din TVA, pentru drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale. Bugetul se suplimentează și cu 5 milioane de lei, din sume defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Alți 243.000 de lei se alocă de Agența Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, reprezentând subvenție pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu lemne.

Din bugetul local, se alocă 37.100.000 de lei pentru subvenționarea energiei termice livrate populației, conform solicitării SC Termoficare Constanța SRL. Suma va fi acoperită din bugetul de stat și din disponibilizarea unor sume de la alte capitole.

Bugetul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța se suplimentează cu 281.000 de lei. Astfel, în bugetul local, la Capitolul Sănătate, se înscrie o poziție nouă, Expertize tehnice cu privire la evaluarea seismică a spitalului, cu suma de 113.000 de lei.

În plus, se mai creează o poziție, Serviciul de expertizare în regim de urgență din perspectiva cerinței fundamentale C – securitate la incendiu pentru clădirea spitalului, cu suma de 50.000 de lei.

Alți 118.000 de lei se alocă pentru achiziționarea a patru containere, de minimum 12m, în vederea depozitării echipamentelor spitalului.

În concluzie, abia acum Primăria va transfera Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța fondurile pentru realizarea expertizelor necesare redeschiderii unității medicale, după incendiul din 1 octombrie a.c.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.