Accident de muncă în Șantierul Naval Constanța: un bărbat, trasportat la spital

0
427
Portul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Deși abia au trecut două luni din acest an, la ITM Constanța au fost înregistrate zeci de accidente de muncă. Prin accident de muncă se înţelege vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă. Mulți cetățeni ajung la spital după un accident de muncă și au nevoie de concediu medical. Un astfel de exemplu este Matei.V, lucrător în Șantierul Naval Constanța, care, în urma unei accidentări la cap a avut nevoie de îngrijirile medicilor.

În vârstă de 64 de ani și de meserie lăcătuș mecanic, Matei. V. a suferit un accident de muncă. Totul s-a petrecut la începutul lunii martie, când în timpul tăierii unei bucăți de tablă cu aparatul oxi-gaz, lucrătorul s-a accidentat în zona capului. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de cei de la SC Șantierul Naval Constanța SA în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completarile ulterioare. După finalizarea cercetării dosarul întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare sau completarea dosarului, după caz.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.