Acesta este nivelul de digitalizare al Primăriei Constanța: datoria orașului este scrisă într-un caiet, care este fotografiat, iar imaginile puse pe site

1
1199
Foto-arhivă

Datoria publică internă locală a Constanței este înregistrată într-un caiet de matematică, de angajații Primăriei. Și ca să existe transparență, foile acestuia sunt fotografiate, iar imaginile sunt prezentate exact așa pe site-ul administrației locale. Acesta este nivelul de digitalizare la nivelul Municipalitatății.

Situația datoriei publice interne locale a Constanței este ținută la zi într-un caiet studențesc de matematică. Cel puțin așa rezultă din imaginile postate pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, la capitolul Bugetul din toate sursele de venit. Exact, pe pagina web nu este prezentat nici măcar un document Word sau unul Excel. Un tabel, ceva. Nicicum! Tabelul este trasat cu pixul pe o foaie dintr-un caiet de matematică, care este apoi fotografiată, iar fotografia uploadată pe site, în format pdf. Nici aceasta nu este clară, nici editată măcar într-un fel, vedem doar o imagine alb negru, inteligibilă cât de cât, cu multe umbre și multe părți negre.

Atât se poate! Ce mai vorbim atât de digitalizare, de rezolvarea on-line a cererilor cetățenilor, de scăderea birocrației, de vreme ce în Primăria Constanța încă se mai desenează tabele cu pixul și linia! Acesta este nivelul unor angajați din Direcția Financiară a administrației locale.

Bine că există implementată pe această pagină posibilitatea distribuirii acestei situații, din caietul de matematică, imediat și direct pe binecunoscutele rețele de socializare. O mândrie să prezentăm cunoscuților din alte orașe de importanța Constanței o astfel de fotografie, nu?

Și ca să nu credem că aceasta este o situație singulară, descoperim că și situația garanțiilor locale pentru împrumuturi interne este ținută la zi în același fel: se ia un pix și o linie și se trasează un tabel pe 67 (!) de pagini, iar datele sunt scrise în coloanele acestuia. Se ia telefonul, cel mai probabil, se fotografiază execrabil toate paginile și se postează pe site-ul Primăriei Constanța.

Mai e ceva de comentat??? N-are sens. Dar vă mai amintiți ce se mai supăra fostul primar al municipiului când se făceau comparații cu Clujul? Avea dreptate, cu siguranță! Păi cum să ne ridicăm noi la nivelul orașului din vestul țării, dacă ținem situații contabile în caiete de matematică și trasăm tabele cu pixul și linia! Astfel de persoane se angajau în Primăria Constanța și beneficiază de salarii frumoase și de tot felul de beneficii, că doar lucrează la stat. Cum să cerem administrației locale profesionalism și promptitudine, dacă suntem încă în era de dinaintea PC-urilor?!

Valentin ISPAS      

1 COMENTARIU

  1. am intrat pe site-ul primariei sa verific pt ca nu imi venea sa cred, greseala este ca titlul din PDF are pus anul 2020 dar acele tabele din caiet sunt facute in perioada 2001-2007. In acest caz e de inteles ca sunt scrise de mana, putini stiau atunci sa foloseasca Excel-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.