Actele Primăriei Constanța, găsite aruncate într-un depozit al CT BUS au fost reintroduse în fondul arhivistic

0
3518

Într-o vizită la CT BUS, imediat după preluarea mandatelor, doi consilieri locali au găsit într-un depozit, un morman de documente – acte originale – titluri de proprietate, rapoarte de evaluare, schiţe cadastrale, contracte și bibliorafturi aparținând Primăriei Constanța. Toate acestea urmau a fi topite. Verificările ulterioare au arătat că de fapt majoritatea trebuiau păstrate, unele chiar permanent.

Primarul Vergil Chițac a transmis că în raportul referitor la situația documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administrație scrie:

Având in vedere importanta și implicațiile ce decurg din documentele elaborate de Direcția patrimoniu și cadastru, această lipsă de control și evidență a actelor emise,
coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanța prin distrugerea unor informații cu privire la dreptul de folosință, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public și privat al UAT Constanța.”

Consilierii locali Mihai Ochiuleț și Teodor Popa, au găsit întâmplător peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete și 124 cutii,.

Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul primăriei.

„Ați ghicit, aveau legătură cu terenuri… Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcție, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ. Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condițiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent“, a subliniat edilul Constanței.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.