Acțiune a polițiștilor de la transporturi pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri

0
112

În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie a.c., polițiștii de la transporturi, împreună cu angajați feroviari, au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente ale mijloacelor de material rulant, fiind verificate 189 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată și 118 în triaje. 171 de trenuri de marfă au fost verificate în parcurs (în linie curentă).

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 784 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 20 de magazii de piese de schimb.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări şi la 196 de unităţi, care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase.

Au fost efectuate controale la 174 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

În urma desfășurării acțiunii, au fost constatate 14 infracțiuni și au fost aplicate 871 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 350.700 de lei.

La data de 5 noiembrie a.c., ora 14.00, polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au depistat în Portul Constanţa trei persoane care ar fi sustras, din vagoanele de marfă garate în triajul Constanța Port B, 900 de kilograme de floarea-soarelui, pe care le-ar fi încărcat în 30 de saci.

Aceștia ar fi încercat să scoată din port marfa sustrasă, folosind platformele unor vagoane din compunerea unui tren de marfă, care urma să plece, urmând să-i arunce, din mers, în municipiul Constanța.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, persoanele bănuite fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.