Acțiune de ecologizare a Lacului Tăbăcărie. Constănțenii, invitați să dea dovadă de spirit civic

0
403

Lacul Tăbăcăriei este un simbol al municipiului Constanța. Din păcate însă, în prezent situația lacului este dramatică. O parte din lac este acoperită de vegetație și deșeuri. Lebedele, pelicanii și peștii care trăiesc în lac înoată printre pet-uri, ambalaje de dulciuri și semințe, pungi și multe bucăți de polistiren care zac abandonate pe lac. Pentru a face curățenie pe lac cei de la Act for Tomorrow şi Apele Romane Dobrogea-Litoral organizează sâmbătă, 5 septembrie, a.c., o acțiune de ecologizare a Lacului Tăbăcărie.

Cei interesați trebuie să știe că participarea la eveniment se face doar pe baza formularului de înscriere, iar toate măsurile de siguranță, igienă și distanțare fizică vor fi respectate în cadrul acțiunii. Vă puteți înscrie accesând linkul: https://forms.gle/T4XAP9XHsfRWhHyC9

Sâmbătă, 5 septembrie, ne-am propus să ecologizăm Lacul și Parcul Tăbăcăriei, în cadrul Programului “Acționăm pentru Ape”, inițiat de Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul Kaufland Romania. Ne bucurăm că avem ca parteneri două dintre cele mai importante instituții publice din Constanța, Apele Romane Dobrogea-Litoral și Primăria Constanța. Ne dorim să redăm frumusețea lacului și parcului Tăbăcăriei și să ne asigurăm că lebedele, pelicanii și peștii care înoată în apele lacului (Caras, Babușcă) nu vor mai fi afectați de poluarea cu deșeuri a lacului. Dacă locuiți în Constanța sau vă aflați pe litoral în această perioadă, vă așteptăm alături de noi pentru a curăța Parcul și Lacul Tăbăcăriei de deșeuri. Noi asigurăm echipamentul tehnic și masa iar pe voi vă așteptăm cu bună dispoziție, entuziasm și poftă de fapte mari”, este mesajul organizației pentru protecția mediului înconjurător.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.