Acțiunea de modernizare a locurilor de joacă demarată din primavara acestui an, continuă în orașul Cernavodă

0
98

Acțiunea de modernizare a locurilor de joacă demarată din primavara acestui an, continuă în orașul Cernavoda. Lucrările se execută în cinci locații și sunt incluse în programul de dezvoltare urbanistică a localității.

Primăria orașului Cernavoda în parteneriat cu Societatea Națională Nuclearelectrica SA a demarat lucrările la lotul 5, compus din două amplasamente: fantâna arteziană și locul de joacă pentru copii, situate în strada Nicolae Titulescu. Celelalte 4 loturi vor fi finanțate integral din bugetul local al orasului Cernavoda și sunt situate în parcurile de pe străzile Tudor Vladimirescu, Mircea cel Bătrân, Viorelelor și Liliacului.


Proiectul de pe strada Nicolae Titulescu este compus din două secțiuni, una cu destinația ”loc de joacă pentru copii”, iar cealaltă pentru recreerea și odihna cernavodenilor de toate vârstele. Lucrările la spațiul de joacă se apropie de final, în cursul acestei săptămâni fiind montat covorul de tartan pe toată suprafața unde sunt aplasate echipamentele, cu scopul de a proteja copiii”, susține primarul Liviu Negoiță.


Reamenajarea spatiului de joacă pentru copii a constat în dezafectarea instațiilor existente și a modulelor vechi, igienizarea zonei, pregatirea terenului, realizarea fundației betonate pe care au fost amplasate modulele, banci noi precum și un foișor din lemn; fântana arteziană a fost reabilitată și a fost deja pusă în funcțiune.


Această locație destinată copiilor a fost prevazută cu echipamente noi, realizate conform standardelor în vigoare, si anume 4 ansambluri complexe prevăzute cu turnulețe, tobogane de diverse mărimi și modele, balansoar cu arc, groapă de nisip, carusel, fiind accesorizate cu componente amuzante și viu colorate. În plus, au fost montate balansoare cu arc pentru persoanele cu nevoi speciale, respectând normele în vigoare.


Pentru iluminat au fost amplasați 3 stâlpi prevăzuți cu panouri solare fotovoltaice iar o cișmea cu apă potabilă și foișorul din lemn vor întregi mobilierul din zona fântânii arteziene.
Noul loc de joacă, dotat cu echipamente noi, sigure, de calitate și cu design modern va fi dat în folosință la finele lunii septembrie.


Valoarea totală a investiției este de 1.009.180 lei, din care SNN a sponsorizat proiectul cu suma de 615.238 lei, diferența fiind suportată din bugetul local.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.