Acțiunea RoadPol Safety Days pe străzile din Constanța: un șofer a fost depistat drogat la volan

0
55

În perioada 16-22 septembrie a.c.,  polițiștii rutieri constănțeni desfășoară acțiuni în cadrul Proiectului ROADPOL SAFETY DAYS, care se derulează, simultan, atât la nivel național, cât și la nivelul tuturor statelor membre ale Organizației Polițiilor Rutiere Europene ROADPOL.

Acțiunea se desfășoară pe principalele artere de circulație din județul Constanța.

Proiectul ROADPOL SAFETY DAYS are ca scop conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la  care  se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării, de către aceștia, a unei conduite responsabile la volan.

De asemenea, proiectul are ca obiectiv reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora, precum și ca ziua de 20 septembrie 2023 să devină o zi fără persoane decedate în accidentele rutiere produse pe drumurile din Europa.

În cadrul acțiunii ROADPOL SAFETY DAYS, la data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 10.10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 22, în satul Tariverde, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la benzodiazepină.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

L.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.