Acțiunile polițiștilor de pe litoral, din acest weekend: s-au aplicat amenzi de zeci de mii de lei

0
143
Vânzătorii ambulanți de pe plaje au fost ”scuturați ” de politisti - Sursa foto: Focus Press

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai A.N.P.C. și D.S.V.S.A., au desfășurat o acțiune, sâmbătă, 8 august, în intervalul orar 20.00-24.00, pe raza stațiunii Mamaia, pe linia verificării respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 și a celorlalte acte normative referitoare la măsurile de protecție individuală și distanțarea socială, fiind verificate 3 societăți comerciale.

În urma activităților, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dintre care una la Legea 8/1996, în valoare de 6.000 de lei, pentru comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără autorizarea sau consimțământul titularului drepturilor recunoscute, 2 la H.G. 984/2005, în valoare de 12.400 de lei, pentru încălcarea normelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor privind manipularea și depozitarea alimentelor sub formă de materii prime, fără asigurarea condițiilor corespunzătoare pentru fiecare categorie și 3 la O.G. 21/1992, în valoare de 60.000 de lei, pentru comercializarea produselor alimentare care prezintă modificări ale stării termice, utilizarea mijloacelor de măsurat fără verificare metrologică și lipsa autorizației de funcționare.  

Acțiuni pe linie de ordine publică, la Techirghiol

Și polițiștii din Techirghiol au desfășurat o acțiune similară, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 16.00-18.00 și 21.00-22.00, dar au avut și acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu violență, prostituție și proxenetism și a celorlalte acte normative referitoare la măsurile de protecție individuală și distanțarea socială.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 20 de persoane și au verificat 6 societăți comerciale, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei.

Vânzătorii de ”porumb fert” de pe plajă, luați la bani mărunți

Duminică,  în intervalul orar 09.00-13.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020, cât și pentru prevenirea și combaterea comerțului ambulant de pe plajă. Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.100 de lei.

Totodată, și polițiștii stațiunii Eforie, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune, pe raza stațiunii Eforie Nord, pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit cu porumb fiert, gogoși și alte produse. În urma activităților, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei.

Vindeau parfumuri contrafăcute

Polițiști stațiunii Mamaia, la rândul lor, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune, duminică, în  intervalul orar 10.00-18.00, pe raza stațiunii Mamaia, pentru protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii  ilicite pe plajă și pe faleză sau alei pietonale, precum și sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților, polițiștii au legitimat aproximativ 140 de persoane și au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, în valoare 37.950 de lei, dintre care 100 la Legea 12/1990.

Totodată, polițiștii au surprins, în flagrant delict, 2 femei, în timp ce ar fi oferit spre vânzare 9 parfumuri contrafăcute de diferite mărci.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, precum și la Legea 11/1991 privind combaterea concurenței neloiale.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.