Activitatea restaurantelor precum Beta sau Manera, sancționate frecvent în contextul restricțiilor, ar putea fi suspendată

0
3188
Polițiștii au verificat restaurantele. FOTO IPJ Constanța

Restaurante precum Beta, Manara sau Entorage, care au tot fost sancționate de autorități pentru nerespectarea restricțiilor impuse, dar totuși își continuă activitatea, ar putea să fie închise definitiv. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că doreşte o lege pentru suspendarea activităţii agenţilor economici care au primit sancţiuni repetate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Ministrul a arătat că legea trebuie să fie foarte clară, să existe o prevedere prin care activitatea să fie suspendată pentru două săptămâni, iar dacă nu se ţine cont de această măsură, se poate vorbi de o infracţiune

O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor. Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară. ntenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă în acest sens”, a spus Bode la Digi24.

De precizat că la Constanța a devenit obișnuință amendarea unor localuri pentru depășirea numărului de clienți admis sau pentru funcționarea în perioada când Constanța a intrat în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că restaurantele sunt închise. Totuși, s-ar părea că în fiecare weekend sunt sancționate cam aceleași localuri, ai căror administratori refuză să se conformeze. Dacă OUG-ul propus de ministrul Bode va fi adoptat, societățile respective ar putea fi închise definitiv.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.