Acuzații grave: secție de poliție chineză clandestină, în apropiere de București

0
539
Delegație chineză la Dobroești (2018 - Jurnalul de Ilfov)

Scandal major într-o localitate de lângă București. O secție de poliție clandestină a Chinei ar funcționa în Dobroești, județul Ilfov și ar avea misiunea de a-i vâna pe opozanții Partidului comunist chinez.  USR a cerut Primăriei Dobroești revocarea acordului de înfrățire cu provincia Nantong din China și a protocolului de colaborare încheiat între Poliția din localitate și Poliția chineză. 

Safeguard Defenders, o organizaţie de activişti pentru drepturile omului, cu sediul în Madrid, Spania, susţine într-un nou raport că în ţara noastră ar exista secţii de poliţie chineze, mai exact la Dobroeşti în Ilfov.

Scopul acestor structuri ar fi de a monitoriza, hărțui și, în unele cazuri, de a repatria forțat cetățeni chinezi care trăiesc în exil. La Dobroești este polul comercianţilor chinezi, cel mai mare complex comercial en-gros cu marfă adusă din China. Autorităţile locale au negat până acum existenţa acestei structuri.

Primarul din Dobroeşti a recunoscut, însă, că în 2018 au fost discuţii pe tema unui protocol de colaborare cu China. USR Dobroești solicită revocarea acordurilor semnate de primărie cu autoritățile chineze din Nantong.

Astfel de protocoale ne pun pe o hartă neagră a UE si am propus consiliului local să încercăm să să anulăm acest protocol“, a declarat consilierul local al USR, Ioan Cojanu, potrivit realitatea.net.

L.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.