Adio măsuri de relaxare! Iohannis și Orban amână totul de la 1 iulie? Restaurantele rămân închise?

0
1061

Situația din România în ceea ce privește măsurile de relaxare anunțate în urmă cu câteva zile ar putea lua o altă întorsătură, în contextul în care numărul de infectări crește de la o zi la alta.

În acest sens, șeful statului, Klaus Iohannis, a programat o ședință, marți, 23 iunie a.c, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13, la care i-a invitat atât pe premierul Orban, dar și pe mai mulți membri din Guvern.

Surse au declarat pentru Antena 3 că președintele și reprezentanții Guvernului ar urma să discute și despre o posibilă amânare a relaxării prevăzute pentru data de 1 iulie.

Se pare că una dintre măsurile de relaxare reprezintă redeschiderea restaurantelor, însă din cauza exploziei de noi cazuri de coronavirus din România, măsura ar urma să nu mai fie aplicată.

Restaurantele rămân închise?

Totodată, potrivit surselor citate, la întâlnirea oficialilor se va discurta și despre nemulțumirile celor din Horeca, dar și despre măsurile alternative cu care Guvernul trebuie să vină în cazul în care nu se aplică măsura redeschiderii restaurantelor.

Menționăm, totodată și situația din județul Constanța, unde, se pare că unele măsuri nu mai sunt respectate, între care purtarea măștilor în spațiile închise, sau nerespectarea distanțării sociale, iar aici amintim hora din stațiunea Mamaia, înghesuiala de la terase, dar și cei 13 angajați ai Primăriei Constanța care au fost infectați cu coronavirus.

Un alt exemplu este evenimentul neplăcut din Vama Veche, unde localul în care două angajate au fost depistate pozitiv cu virusul Sars Cov2, a continuat să funcționeze deși reprezenta un pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.