Adrian Zelca solicită supraetajarea cu un etaj a imobilul care se construieşte la Primo

0
1294

În locul fostului complex Primo ce a fost demolat în vara anului 2019 se va construi un bloc. Conform proiectului iniţial, regimul de înălţime era de patru etaje, însă beneficiarul investiției, societatea SC Stop SRL, prin Adrian Zelca, dorește să supraetajeze cu încă un etaj imobilul respectiv.

În urmă cu doi ani, mai exact în luna decembrie 2018, societatea Stop SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa (APM) documentaţia pentru obţinerea acordului de mediu aferent proiectului „Construire imobil locuinţe colective S+P+4E, parter comercial, platforme de parcare, împrejmuire teren şi racordare utilităţi“.

Imobilul se va construi pe strada Dezrobirii la numărul 90 din municipiul Constanţa.
 
Terenul studiat se află în intravilanul municipiului Constanţa, fiind proprietatea SC Stop SRL, conform actelor ataşate la documentaţie. Pe terenul de 1.519 mp se va află o construcţie P+2E, Complex Primo, în suprafaţă de 710 mp – construiţi şi 2.225 mp desfăşuraţi. Vecinătăţile terenului sunt: la nord – proprietate privată, la sud – strada Eduard Caudella, la vest – proprietate privată, la est – strada Dezrobirii. Construcţia P+2E, Complex Primo, este propusă spre demolare. Prin proiect se propune construirea unei clădiri de locuinţe colective cu 28 apartamente, cu parter comercial şi parcare subterană.

Construcția urmează a avea următoarele funcţiuni: la subsol – 36 de locuri de parcare, adăpost APC şi spaţii tehnice, la parter – zonă spaţiu comercial, la etajele 1-4 – câte 7 apartamente, spaţiu tehnic și vor fi asigurate un număr de 53 de locuri de parcare.

La data de 20 septembrie 2019, Primăria Municipiului Constanța a emis Certificatul de Urbanism aferent proiectului, iar un an mai târziu, la data de 28 octombrie a.c.. ”Recompartimentare interioară, modificare fațade și supraetajare cu încă un nivel, o singură dată, în suprafață de maxim 20% din suprafața construită desfășurată a clădirii conform prevederilor Legii nr. 50/1991 cu completările și modificările ulterioare la clădirea autorizată cu A.C. nr. 945/14.07.2020 în curs de execuție.”

Adrian Zelca mai deține, împreună cu familia acestuia, resortul de lux din Mamaia Nord, Alezzi Beach Resort.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.