AEC solicită Guvernului să nu neglijeze transportul elevilor: “Legea a fost încălcată timp de 2 ani”

0
37

Transportul elevilor a fost un subiect adesea abordat de-a lungul anilor şi este în continuare una dintre problemele sistemului educaţional. Lipsa de interes acordată acestui subiect este unul dintre motivele pentru care sute de elevi nu pot ajunge la şcoală, fiindu-le luat dreptul la educaţie.

Pentru ca elevii să poată beneficia de transport gratuit, este necesar să fie asigurate anumite sume din bugetul de stat. Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită Guvernului să acorde mai multă importanţă bugetului pentru educaţie şi să nu neglijeze transportul elevilor.

Legea a fost încălcată timp de 2 ani, Guvernul refuzând să asigure aceste sume. În acest context, consiliile judeţene din ţară refuză să asigure gratuitatea elevilor navetişti. La nivelul proiectului de rectificare bugetară aceste sume sunt din nou omise. Abandonul şcolar este constant în creştere, însă Guvernul refuză să ia măsuri în acest sens. În acest context, elevii navetişti ce provin dintr-o familie fără posibilităţi materiale sunt lăsaţi de izbelişte de către stat, ajungând în imposibilitatea de a ajunge la şcoală. Batjocura Guvernului în legătură cu transportul gratuit al elevilor vine la un an după adoptarea OUG 50/2021, ordonanţă prin care a fost blocată asigurarea gratuităţii elevilor navetişti. Solicităm Guvernului să acorde sumele necesare transportului gratuit al elevilor prin rectificarea bugetară“, susțin reprezentanții AEC.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.