Aelenei: “Chițac, ai bani pentru beculețe de Crăciun? Păi puneam beculețe să inaugurez dacă reparam sau făceam un spital”

0
244

Senatoarea AUR Evdochia Aelenei a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, despre certificatul verde și proiectul de lege care stabilește obligativitatea prezentării acestuia la locul de muncă. Proiectul nu a trecut de votul parlamentarilor la Senat, dar decizia finală este la Camera Deputaților. Evdochia Aelenei și-a exprimat speranța că nici deputații nu vor da undă verde în acest sens, ea subliniind că oamenii trebuie să se vaccineze de bună voie, nu forțați.

Senatorea a respins afirmațiile conform cărora AUR ar fi un partid “antivaccinist”: Eu sunt vaccinată și, în plus, mă și testez. Mulți dintre colegii mei sunt vaccinați, nu suntem antivaccinști. Dar, nu susținem obligarea. Oricum România a pierdut trenul vaccinării. În momentul de față susțin testarea gratuită, achiziția de medicamente, pentru că spitalele nu au medicamente, iar în paralel vaccinarea”, a spus senatoarea, care a criticat în termeni duri lipsa de implicare a Guvernului și miniștrilor Sănătății care s-au tot perindat pe această funcție. Aelenei susține că în repetate rânduri a atras atenția Ministerului Sănătății că nu sunt medicamente, că în spitalele din Constanța cadrele medicale caută disperate Dexametazonă, când au nevoie pentru pacienți, sau că se stă cu grijă că se termină exigenul: “Ministra Sănătății s-a uitat cu ochi de sticlă la mine…”.

Tot Aelenei a vorbit și despre faptul că Direcția de Sănătate Publică nu face anchete epidemiologice în adevăratul sens al cuvântului, în cazurile de COVID-19, pentru că… nu are suficient personal, iar guvernanții le-au mai dat în grijă celor de la DSP și distribuirea tichetelor valorice pentru cei care se vaccinează.

Vorbind despre situația actuală din sănătate în general și cea a spitalelor din Constanța, Aelenei nu s-a ferit să spună că guvernanții sunt “criminali”, iar despre primarul Constanței, Vergil Chițac, a spus că este responsabil pentru tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase. “Chițac, tu, care te-ai tratat acolo, nu știai cum e în saloane?”. Chițac, ai bani pentru beculețe de Crăciun? Păi puneam beculețe să inaugurez dacă reparam sau făceam un spital”, a spus Aelenei. Senatoarea a mai afirmat că după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase se aștepta să existe o convocare a oamenilor, a societăților care “râgâie de bani”, și să se rrefacă unitatea medicală prin voluntariat, imediat. „Dacă ne solicita ajutorul, acolo eram, căram eu cu roaba materiale”, a mai spus Evochia Aelenei.

Declarații complete puteți urmări în materialul VIDEO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.