Afaceristul Adam Liuță intenționează să construiască un hotel de 8 etaje pe bulevardul Mamaia

0
4027
foto cu rol ilustrativ

În cursul zilei de marți, 4 mai a.c., Primăria Municipiului Constanța a emis Certificat de Urbanism ce are în vedere elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu în vederea edificării unui apart-hotel de opt etaje pe bulevardul Mamaia.

Municipalitatea a dat undă verde, prin actul de urbanism cu numărul 1313, prin urmare se poate elabora PUD pentru construirea unui imobil în regim de înălțime de S+P+8 Etaje Apart-Hotel cu încadrarea maximă de 28 de metri. Amplasamentul este situat pe Bulevardul Mamaia, numărul 187.

Pe site-ul Primăriei Constanța în dreptul beneficiarului investiției se află notat, sub regulamantul GDPR, ”date cu caracter personal”, însă înscrisurile și documentele din trecut atestă faptul că proprietarul terenului este Adam Liuță. În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal din anul 2008 s-a consemnat: ”Se aprobă Planul Urbanistic de Detaliu – CONSTRUIRE HOTEL*** S+P+M+5E pe bulevardul Mamaia, nr. 187, teren în suprafață de 293,85 mp, conform documentației anexate care face parte integrantă din prezenta hotarâre. Terenul este proprietate Liuță Adam și Tuca conform contractului de vânzare -cumpărare autentificat sub nr. 1021/2000 la Biroul Notarului Public Cristina Budei. Prezenta hotarâre a fost adoptată de 26  consilieri din 31 membri”.

De precizat că, inițial, proprietarii doreau să construiască un hotel P+7.

Memoriul de prezentare a fost întocmit în vederea determinării condițiilor de amplasare a unui imobil cu regimul de inaltime subsol, parter ,mezanin si șapte etaje cu funcțiunea de hotel categoria trei stele pe amplasamentul situat în pe Bulevardul Mamaia, nr.187 și a realizării retragerilor și zonelor de parcare/ acces în condițiile Planului Urbanistic General, în vederea elaborării documentației pentru obținerea autorizației de construire. Studiul cuprinde modalitatea de amplasare și înscrierea obiectivului în situl existent, rezolvarea circulației carosabile și pietonale, circulația juridică a terenurilor, echiparea cu utilitati edilitare precum si elementele de regulament de urbanism impuse în zonă.

Conform Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța, perimetrul studiat este inclus în zona ZRL 2a  (subzona locuințelor individuale), cu următoarele reglementari: -funcțiuni admise: -locuințe individuale -regim maxim de înălțime P+2.

În memoriul de prezentare se arată că: ”Prevederile planului urbanistic general sunt tranzitorii iar în ceea ce privește Bulevardul Mamaia (deja conturat în perioada 1990-2000 cu fronturi construite cu regim de înălțime obligatoriu de P+4-P+5 ) sunt eronate și nu țin cont de tendința de dezvoltare deja conturată prin fronturile construite la bulevard. Prin planuri urbanistice de detaliu succesive se poate reglementa în condiții urbanistice rezonabile un regim de înălțime, aliniament și funcțional care să nu distoneze cu ceea ce deja s-a realizat până la apariția Planului Urbanistic General.

Pentru acest amplasament a fost elaborată faza Plan Urbanistic de Detaliu aprobat cu Hotărârea Consiliului Local Constanța nr.77/17.04.2003.

Terenul pe care urmeaza să se realizeze investiția este amplasat la intersecția: Bulevardului Mamaia cu strada Aviator Vasile Craiuși și are o suprafață de 293.85 mp. Acesta se învecinează la nord cu teren viran proprietate privată, la sud strada Aviator Vasile Crai, la est cu bulevardul Mamaia și la vest cu proprietatea Pârvu.

Teritoriul considerat cuprinde zona de intersecție a Bulevardului Mamaia cu strada Aviator Craiu, pe ambele fronturi de bulevard.

REGIMUL JURIDIC

Terenul pe care urmează să se realizeze investiția este proprietate privată a lui Liuta Adam și închiriat SC LTA MONDIAL SRL care va fi și investitorul, conform contractului de vânzare/ cumpărare și închiriere anexat memoriului de prezentare.

Societatea LTA Mondial SRL  a fost înființată în anul 1997 avându-l ca unic asociat și administrator pe Adam Liuță. Cifra de afaceri a companiei, în anul 2019 a fost de 220.618.828 lei, având peste 100 de angajați. Afaceristul Liuță mai este administrator la firma Vitis SA Babadag.

În anul 2020 Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe fabrica de ulei vegetal a companiei LTA Mondial din localitatea Baia, județul Tulcea, care va ajuta unitatea să își reducă consumul anual de energie din rețea cu aproape 8%, precum și să prevină emisii de gaze cu efect de seră de circa 86 tone pe an, notează green-report.ro

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.