Afaceristul Liviu Ghebaur nu poate construi, deocamdată, blocuri de 11 etaje pe bulevardul I.C. Brătianu

0
3953
sursa foto: www.joienegru.ro

Pe un teren de peste 3 hectare, societatea Gemini Estate SRL intenționează să construiască un ansamblu rezidențial constând în imobile de 12 etaje, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, însă pentru ca această investiție să se realizeze este nevoie de elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal.

Primăria municipiului Constanța a emis, la data de 10 octombrie 2019, trei autorizații de construire, în vederea realizării  unui ansamblu rezidenţial cu funcţiuni mixte, în regim de înălțime P+11e+12 etaj duplex+etaj tehnic, locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter;  Construire imobil P+8e+etaj tehnic, locuinţe colective cu spatii comerciale la parter; Construire ansamblu rezidenţial cu funcţiuni mixte, organizare de şantier obiect A1- imobil P+11e+12 etaj duplex+etaj tehnic, locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter.

Terenul studiat este situat pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 284 şi se află în proprietatea societății  Gemini Estate SRL, iar suprafața  construită va fi de 12.364 mp, pe un teren cu o suprafaţă totală de 30.061 mp.

Actuala administrație revine asupra proiectului imobiliar, iar în cursul zilei de miercuri, 26 mai a.c., a fost emis Certificatul de Urbanism cu numărul 1619 în care se consemnează faptul că această investiție poate fi realizabilă doar în momentul în care se va elabora Planul Urbanistic Zonal, întrucât, beneficiarul investiției dorea împărțirea terenului în nouă loturi, iar în acest moment legislația în vigoare permite lotizarea a trei parcele.

Actul de urbanism indică următoarele: Nu poate fi utilizat pentru: Dezmembrare teren pe Bulevardul I.C. Brătianu, numărul 284, suprafața de 30.061 mp, în nouă loturi: Întrucât conform art.47, alin(3), lit.e) din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare, pentru divizarea în mai mult de 3 parcele este necesară elaborarea şi aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal.”

Societatea Geamini Estate SRL a fost înființată în anul 2017, având sediul pe strada Verona, numărul 2 B, fiind controlată de Dinamic Trading SRL, Ghebaur Liviu-Şerban şi Mauriand Theodor.

Pe de altă parte, societatea Dinamic Trading SRL a fost înființată în anul 1993 cu sediul în municipiul Constanța. Asociații firmei sunt Ghebaur Liviu Șerban cu  99% din capitalul social, şi Ghebaur Daniela, cu 1% din capitalul social. 

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.